Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Katarina Abrahamsson blir myndighetens samordnare mot matchfixning

Mot bakgrund av den stundande omregleringen av den svenska spelmarknaden har Lotteriinspektionen, som efter årsskiftet byter namn till Spelinspektionen, rekryterat en samordnare mot matchfixning, Katarina Abrahamsson.

Katarina Abrahamsson är jurist i grunden och arbetar för närvarande som jurist på Lotteriinspektionen. Hon har framförallt arbetat med framtagandet av föreskrifter och vägledningar kopplat till den nya spelregleringen. Innan dess har Katarina bland annat arbetat som samordnare nationellt och internationellt på Energimarknadsinspektionen.

– Katarina har stor erfarenhet från att tidigare samordna frågor mellan myndigheter, organisationer men också från att arbeta både nationellt som internationellt med reglering och samordningsfrågor, säger Lotteriinspektionens operativa chef Patrik Gustavsson.

Han fortsätter:

– Denna erfarenhet är mycket viktig i det arbete som Spelinspektionen från och med den 1 januari 2019, har att utföra när det gäller arbetet mot matchfixning.

[irp]

Ska bland annat leda rådet mot matchfixning

I och med den nya spelregleringen får Spelinspektionen en central roll i arbetet mot matchfixning. Detta bland annat genom sitt uppdrag att leda rådet mot matchfixning. Rådet har till uppgift att främja strategisk och operativ samverkan.

Rådet mot matchfixning som ska ledas av Spelinspektionen består av representanter för Åklagarmyndigheten, Polismyndigheten och Regeringskansliet (Finansdepartementet och Socialdepartementet).

Spelinspektionen får även ta in representanter från Riksidrottsförbundet och särskilt berörda idrottsförbund. Man kan även ta hjälp av branschorganisationer som representerar licenshavare som anordnar vadhållning samt andra särskilt berörda organisationer.

– Genom det nya spelfuskbrottet som införs i spellagen hoppas Lotteriinspektionen att polis och åklagare nu ska få bättre förutsättningar att beivra manipulation av händelser med avseende på spelresultat, avslutar Patrik Gustavsson.

Gå till Start