The Gambler Magazine är en fristående sajt som sedan 2012 skriver om spel och spelbranschen. Här på thegamblermagazine.se hittar den spelintresserade artiklar, intervjuer, rapporter och lediga jobb i just spelbranschen. I nyhetsbrevet får prenumeranter mer information, personliga reflektioner och inbjudningar till event.

Hemsidan började som en blogg och har sedan starten evolverat i olika former. Läsaren bör notera att projektet drivs av ett ideellt engagemang.

Under 2015 gjordes en rad förändringar: Förutom en ny hemsida tog The Gambler Magazine plats som en publik aktör, efter att tidigare varit mer eller mindre anonym.

The Gambler Magazine deltog bland annat under Almedalsveckan, bjöds in till SVT:s Aktuellt, intervjuades i nyhetsmedier samt delade med sig av krönikor som branschexpert inom spel.

I början av 2016 genomförde The Gambler Magazine det första fysiska eventet, som fick namnet Spelfrukost.

Frukosten är en återkommande mötesplats med samma syfte som thegamblermagazine.se; att samla människor intresserade av spel och spelbranschen. 2016 sjösättes även podcasten Speleffekten där The Gambler Magazine figurerade som återkommande ”spelexpert”.

När kalendern slog över till 2017 växlade The Gambler Magazine upp ytterligare och lanserade en premiumtjänst för de mest initierade. Man har fortsatt figurera på diverse seminarier och i medier, samt talade på branschkonferensen Spelakademin.

Under 2018 och 2019 har tempot skruvats ned en smula jämfört med under tiden för spelutredningen. The Gambler Magazine är fortfarande ett ideellt projekt, och du kan med ett enkelt klick komma till startsidan här.

Nyhetsbrev

Ungefär 2-4 gånger per månad sammanfattas nyhets- och debattläget i den svenska spelbranschen via ett populärt nyhetsbrev.

Engagemanget i utskicken är stort och antalet prenumeranter har passerat 850 personer (december 2019).

Mer eller mindre samtliga aktörer på den svenska spelmarknaden finns representerade bland prenumeranterna, liksom flera av landets yrkesspelare. Bland politikerna återfinns representanter från både Europaparlamentet och Sveriges riksdag.

Förutom ovan nämnda personer, och andra aktörer i spelbranschen, är banker och dess aktieanalytiker något överrepresenterade på företagssidan.

Kontakt

The Gambler Magazine nås via e-postadressen redaktionen-a-thegamblermagazine.se eller via kontaktformuläret. Observera att svarstiden kan varierar kraftigt.