Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Matchfixningsrådet har sammanträtt för fjärde gången i år

Den 21 maj träffades Matchfixningsrådet, den nationella plattformen mot matchfixning, på Spelinspektionen i Strängnäs. Det var rådets fjärde möte sedan den nya spellagen trädde i kraft vid årsskiftet.

Matchfixningsrådet leds av Spelinspektionen genom matchfixningssamordnare Katarina Abrahamsson. Rådet är ett forum för att utbyta erfarenheter och diskutera matchfixning.

– Informationsutbytet ska bidra till att minska riskerna för matchfixning. I rådet deltar åklagarmyndigheten, polismyndigheten, regeringskansliet, branschorganisationer och Riksidrottsförbundet, delger Spelinspektionen.

[irp]

Föreskrifter och referensgrupp

Som en del av arbetet mot matchfixning arbetar Spelinspektionen också med att ta fram föreskrifter i syfte att motverka matchfixning.

Föreskrifterna är en utveckling av den rådande lagstiftning och kan komma att begränsa de vadhållningsobjekt spelbolagen får erbjuda sina kunder.

Tidigare i maj ledde Spelinspektionen ett referensgruppsmöte gällande föreskrifterna. Utöver myndigheten deltog då även branschorganisationerna SPER och BOS, samt Riksidrottsförbundet.

Gå till Start