Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Fotbolls-VM gav bättre siffror än väntat för William Hill

Brittiska spelbolaget William Hill har rapporterat en intäktsökning med sju procent, mycket tack vare omsättningen under fotbolls-VM. Dock ser man ett litet tapp i rörelseresultatet för det första halvåret av 2014.

Intäkterna ökade med 7% till svindlande 805 miljoner brittiska pund, medan rörelseresultatet föll med 2 % till 177 miljoner. Trots att båda siffrorna var något bättre än prognoserna tappade William Hill-aktien på börsen när halvårsrapporten släpptes.

Spelbolagets affärsområde för sportvadslagning rapporterade en ökning med 41% av omsättningen och en 74-procentig ökning av mobilspel. 52% av rörelseresultatet kommer från digitala kanaler och 17% av intäkterna genereras av internationella marknader.

Fotbolls-VM i Brasilien genererade en ökning på 211 % onlinespel jämfört med VM 2010.

Läs även: World Cup betting boosts William Hill figures

Gå till Start