Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Säkerhetsmiss av Paddy Power – 650 000 spelares profilinformation stals

Irländska spelbolaget Paddy Power kommer att kontakta nästan 650 000 kunder för att informera dem om att deras profilinformation stals för flera år sedan. På frågan om varför Paddy Power inte kontaktat de berörda spelarna tidigare säger man att spelbolaget inte kände till alla detaljer kring säkerhetsbrottet förrän nyligen.

[pullquote]Antalet kunder som berörs av säkerhetsöverträdelse motsvarar nästan en tredjedel av Paddy Powers onlinespelare under 2010.[/pullquote]

Paddy Power meddelar att de fick information i maj tidigare i år om att en person i Kanada hade ett arkiv av Paddy Powers kundnamn, användarnamn, adresser, e-post, telefonnummer, födelsedagar och säkerhetsfrågor.

Spelbolaget säkrade två domstolsbeslut i Kanada förra månaden för att granska personen, som har inte åtalats för något brott ännu, i syfte att ge sin databas och tillåta polisen att söka igenom hans datorutrustning och finansiella information, så som kontoutdrag.

Enligt nyhetsbyrån AP har hackarna inte fått tillgång till spelarnas kreditkortsuppgifter eller inloggningslösenord.

Läs även: Paddy Power reveals security breach

Gå till Start