Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Efter Elitloppet-helgen: ”Visste att det skulle bli svårt att nå fjolårets rekordomsättning”

Elitloppet är över för i år och ATG summer helgens sport och spel. Bolaget kunde redovisa en rekordomsättning på söndagens V75, totalt 74,6 miljoner kronor. Det var en elitloppshelg som totalt omsatte 380 miljoner kronor, vilket var 30 miljoner lägre än rekordåret 2018.

Vädret på Solvalla visade lågtryck under Elitloppet, men det var högtryck i spelet hos ATG och inte minst på V75.

– Med drygt 126 miljoner i V75-omsättning i lördags och nästan 75 miljoner för Elitlopps-V75 i söndags bevisas återigen att V75 håller ställningarna som Sveriges största sportspel, säger Katarina Widman, ATG:s Chief Sales Officer, i ett pressmeddelande.

I lördags lyckades tre spelare på V75 vinna över 10 miljoner kronor vardera. Två av dem hade spelat med hjälp av Harry Boy och den tredje spelade ett eget V75-system för blott 192 kronor. I söndagens V75 gav sju rätt 583 774 kronor till vinnare runt om i landet och i Norden.

[irp]

ATG: Spelansvarsåtgärder påverkar omsättningen på kort sikt

Att totalomsättningen för hela helgen inte nådde upp till fjolårets rekordnivå var inte helt överraskande.

– Vi visste att det skulle bli svårt att nå fjolårets rekordomsättning på 410 miljoner kronor för hela helgen på Solvalla (fredag-söndag), säger Katarina Widman.

Hon fortsätter:

– Till skillnad från 2018 har vi nu en rad spelansvarsåtgärder som på kort sikt påverkar vår omsättning. Dessutom hade vi förra året en stor jackpot på lördagens V75 som vi saknade i år och ytterligare en rad faktorer som påverkade omsättningen.

[irp]

Över en halv miljon tv-tittare såg Elitloppet

Trots regnväder kunde Solvalla räkna in 21 681 besökare till söndagens Elitlopp. De fick se en på alla sätt händelserik final som slutade i en fransk dubbelseger, för hästarna Dijon och Aubrion Du Gers.

Förutom publiken på plats följdes elitloppsfinalen av 520 000 tittare i TV4 (458 000 förra året), 64 000 via ATG.se, ytterligare tiotusentals i ATG:s butiker runt om i landet och ett 15-tal länder som visade Elitloppet i direktsändning.

Ytterligare spelsiffror från elitloppshelgen:

  • Vinnaroddset på elitloppsvinnare Dijon var ett av de högsta i elitloppshistorien, 27,78. Men för den som spelat på ATG:s spellista för Elitloppet, med alla 16 deltagare, var oddset hela 92,93.
  • Triooddset i finalen blev 470,78, men den som spelade samma trio på ATG:s spellista med 16 hästar fick oddset 46 602,25 – ett av ATG:s högsta trioodds genom tiderna.
Gå till Start