Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Magic Tonight vann Elitloppet inför sedvanlig publikfest

Inför ögonen på över 26 000 jublande människor som samlats på Solvalla under elitloppssöndagen fick Magic Tonights tränare Roger Walmann stiga upp på podiet och göra efterlängtad segergest.

– Där satt den, ropade han samtidigt som han sträckte armarna i vädret.

Precis som i försöket var det USA-födde Magic Tonight som satte nosen först över mållinjen i Elitloppet 2015. Från startspår ett höll ekipaget med Örjan Kihlström i sulkyn upp ledningen och trots hård uppvaktning in på upploppet, i en minst sagt jämn final, var segern ändå klar.

– Det är helt otroligt. Att vinna Elitloppet har varit ett mål genom hela karriären och nu satt den, sade en nöjd men ändå samlad Roger Walmann efteråt.

– Det är små marginaler som avgör. Spårlottningen, körningen, formen och så vidare. Men i dag var det vi som vann.

Skötaren Viktor Flink-Ideborn kunde inte hålla tårarna borta.

– Hela dagen har varit som ett enda vakuum. Man har varit här samtidigt som man på något sätt ändå inte varit det. Det är en helt sjuk upplevelse. Allt från första värmningen på förmiddagen inför all publik, till det här. Gåshud rakt igenom.

Detta var andra gången som kusken Örjan Kihlström vann Elitloppet. Senast var 2003 med From Above.

– Det är en grym känsla. Jag har ju i min ungdom själv stått där uppe på läktaren och blickat ner mot segerpodiet. Nu står man där själv, sade han och fortsatte:

– Magic Tonight kändes smällfin i sista sväng. Roger Walmann har gjort ett fantastiskt jobb som prickat in perfekt form med honom.

Bakom Magic Tonight utmärkte sig tvåan Mosaique Face och framför allt trean Nuncio. Mosaique Face gjorde ett heroiskt lopp från ”dödens” och fyraårige Nuncio fick tåga hela loppet i tredjespår.

Segertiden skrevs till 1.10,1a/ 1 609 meter och förstapriset är tre miljoner kronor.

51 049 åskådare besökte Solvalla under fredagen, lördagen och söndagen.

Gå till Start