Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Elitloppet 2015 gav rekordomsättning

ATG kan summera Elitloppshelgen som en riktig spelsuccé. Det blev rekord både på det totala spelet och på vinnarspelet.

– Med väldigt bra sportsliga förutsättningar kryddat med några intressanta spelnyheter och rekordomsättning, ser vi tillbaka på Elitloppet 2015 som en framgång, säger Hans Skarplöth, vd på ATG.

Under paraplyet ”VinnarVeckan” lanserade ATG två spelnyheter inför Elitloppet 2015. Nyheterna innehöll höjd återbetalning och spel på Elitloppets vinnare i förväg. När ATG nu summerar Elitloppshelgen kan man konstatera att det sattes nytt rekord i såväl total omsättning och på vinnarspel.

Den totala omsättningen slutade på 402,7 miljoner kronor, vilket var en förbättring på 10,5 procent jämfört med 2014. Rekordet från 2011 på 379,5 miljoner kronor är därmed slaget.

Vinnarspelet hamnade i år på 73,9 miljoner kronor vilket var 24,7 procent bättre än tidigare rekordåret 2014.

– Den höjda återbetalningen har tagits väl emot av våra spelare och en höjning på nästan 25 procent på omsättningen på vinnarspelen lovar gott inför framtiden. Detta betyder att vi får en anledning att se över möjligheten att återkomma med detta erbjudande, fortsätter Hans Skarplöth.

Det var inte bara omsättningen på spelet som gladde under helgen. Elitloppets final sågs av fantastiska 571 778 tittare vilket var fler än på många år. Drygt 42 procent av alla som bänkade sig framför TV:n under söndagseftermiddagen tittade därmed på Elitloppets final.

Under lördagen delades det också ut storvinster på V75. En av dessa vinnare var Eslöv Tobak och Spel i Eslöv som kammade hem 18,7 miljoner på ett andelsspel. 27 lyckliga spelare kunde därmed hämta ut 700 000 kronor vardera.

Gå till Start