Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Elitloppet: Nytt omsättningsrekord för ATG

Sportsligt och vädermässigt högtryck präglade Elitloppet 2018. Ringostarr Treb vann finalen och ATG satte nytt omsättningsrekord för hela helgen.

ATG omsatte drygt 410 miljoner kronor under helgen.

– Otroligt kul! Rekordet är en bekräftelse på att intresset för spel på hästar är större än någonsin och att Elitloppet är Sveriges största spelhelg, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.

Nästan 50 000 åskådare var på plats på Solvalla i strålande sol under hela helgen. I ett publikhav av rosa hattar vann hästen Ringostarr Treb finalen i Elitloppet under söndagen. Tränaren Jerry Riordan och kusken Wilhelm Paal fick ta emot folkets jubel och prissumman på tre miljoner kronor.

[irp]

Även hos ATG jublades det

410,1 miljoner kronor är den högsta totalomsättningen för Elitloppshelgen (fredag-söndag) i bolagets historia. En ökning med drygt sju miljoner från tidigare rekordåret 2015.

V75-omsättningen i söndags slutade på 72 miljoner kronor. Även det en rekordsiffra för Elitloppet.

– Det har varit ett stort intresse för spel på årets Elitloppet både i Sverige och från utlandet. Jämfört med i fjol ökade vi totalomsättningen för helgen med drygt 37 miljoner kronor.

Antalet ATG-medlemmar som spelade under helgen var drygt 10 procent fler än föregående år.

– Totalt var V75 lördag och söndag upp tio procent i år och även på övriga spelformer har vi i nästan samtliga fall plussiffror. Glädjande siffror för oss och för våra ägare Svensk Travsport och Svensk Galopp som i slutändan får ta del av ATG:s hela överskott, avslutar Hasse Skarplöth.

[irp]

Nästan en halv miljon tv-tittare

Även TV4:s sändningar från Elitloppet satte rekord. Söndagens final hade en tittarandel på 46 procent och följdes nästan av vartannat tv-hushåll i Sverige som just då såg på tv.

Den totala tittarsiffran för Elitloppsfinalen – 458 000 tittare – var dock lägre än 2017 (546 000).

Gå till Start