Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Kambi: ”Det har varit en fantastiskt bra start i New Jersey.”

Sportboksunderleverantören Kambi har fått en bra start på den amerikanska marknaden. Det säger vd Kristian Nylén och lyfter fram deras samarbetspartner Draftkings.

– Det har varit en fantastiskt bra start i New Jersey. Det har gått mycket snabbare än jag förväntat mig. I augusti var det nästan enbart Draftkings som var online och det har varit mycket lättare att ta över spelare från deras kunddatabas än vad vi har sett tidigare, säger Kambis vd Kristian Nylén, enligt Omni Ekonomi.

Gällande samarbete med speloperatören Rush Street beskrivs även det som lovande.

– Vi har inte sett så mycket där än men det ser lovande ut där också, kommenterar Kristian Nylén då septembersiffrorna i delstaten inte offentliggjorts.

[irp]

Intresset för Daily Fantasy Sport lägger en bra grund

Draftkings vd beskrev förra månaden, i den CNN, tillväxten sedan NFL startade som ”otrolig”.

Kambi befinner sig enligt rapporteringen i avtalsdiskussioner med Greenwood för delstaten Pennsylvania, vilket dock Kristian Nylén inte vill kommentera närmare.

– Jag skulle gissa att Greenwood skulle kunna bli en av de ledande aktörerna i Pennsylvania som är en mycket större delstat än New Jersey, så det har en väldigt bra potential. Men om Draftkings skaffade en licens i Pennsylvania skulle jag tro att de får en ännu större marknadsandel, säger han enligt Omni.

Kristian Nylén ser Draftkings som den aktör som har störst potential på den amerikanska bettingmarknaden.

– Ja, absolut är det så. Tack vare deras daily fantasy sport-erbjudande har de byggt upp en enormt stor kunddatabas som är väl lämpad att korsförsälja sportspel till. Jag skulle gissa att de blir en av de ledande aktörerna i USA.

På 5 års sikt tror han att åtminstone hälften av de 50 delstaterna har öppnat upp för sportvadslagning. På 10 års sikt bedömer Kristian Nylén att i princip alla delstater öppnat upp för betting.

Gå till Start