Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

DraftKings utökar avtalet med Kambi – adderar 8 nya delstater

Amerikanska DraftKings väljer att utöka avtalet med Kambi, det meddelar sportboksleverantören under torsdagen.

Det var i juni 2018 som DraftKings valde Kambi som sportboksleverantör.

Investmentbanken ABG Sundal Collier lämnade då en kommentar där man menade att DraftKings kan ha över 10 miljoner kunder, vilket ”förmodligen är den största databasen för vadslagning på sport i USA”.

Tidigare i somras kom dock rykten om att DraftKings, som primärt är verksamma inom Fantasy Sports, var på väg att köpa upp Kambis konkurrent SB Tech.

Ryktet skapade frågetecken för huruvida Kambi var en fortsatt del av DraftKings planer, vilket i och med detta avtal lugnar ned ryktena (eller helt avslår dem, beroende på tolkning).

– Det senaste året har Kambi och Drafkings skapat en symbiotisk relation och arbetat nära tillsammans för att leverera en sportbok med hög kvalitet, som bara har förbättrats över tid, säger Kristian Nylén, vd för Kambi, i samband med det nya avtalet.

[irp]

Adderar nya delstater

Avtalet innebär att åtta nya delstater där DraftKings är verksamma nu kan erbjuda Kambis plattform och odds för att erbjuda spel på sport.

Staterna som omfattas av det nya avtalet är Indiana, Iowa, Colorado, Maine, New York, Pennsylvania, Tennessee och West Virginia.

– Avtalet säkrar Kambis nuvarande intäkter i New Jersey på åtminstone kort till medellång sikt. Det ger även möjlighet till intäkter i takt med att partnerskapet går in i andra delstater, delger bolaget i sitt pressmeddelande.

Gå till Start