Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Böter till Betsson-bolag i Nederländerna

Corona, ett dotterbolag inom Betsson-koncernen, har bötfällts med 300 000 euro i Nederländerna. Det är den lokala spelmyndigheten, De Kansspelautoriteit (KSA), som utfärdat boten.

Bolaget får böter på grund av att de har erbjudit spel till kunder i Nederländerna utan att ha en lokal licens. Corona driver varumärkena Oranje och Kroon och meddelar att man överväger att överklaga beslutet.

Andra Betsson-bolag var också under utredning, men landets spelmyndighet fastslog att de inte gjort några överträdelser, varpå inga fler böter utdömdes.

[irp]

Senaste budet: Omreglering sker 2020

Betsson förvärvade Corona för fyra år sedan i väntan på en omreglering av den nederländska onlinespelmarknaden skulle ske. Beskedet var då att licensmarknaden skulle öppnas 2015, vilket inte skedde.

2016 röstade underhuset i det nederländska parlamentet för en proposition angående onlinespel (“The Remote Gaming Bill”). Men propositionen har ännu inte blivit godkänd.

I juni tidigare i år sa företrädare för regeringen att koalitionsregeringen i Nederländerna hade för avsikt att återuppta lagstiftningsprocessen. Man siktar nu på att introducera en ny reglering år 2020.

– Betsson delar KSA:s ambition att uppnå en hög kanalisering av kunder in i en framtida reglerad miljö i Nederländerna och välkomnar därför den nederländska regeringens ambition att gå vidare med lagstiftningsprocessen, kommenterar Pontus Lindwall, vd för Betsson.

Gå till Start