Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Den globala onlinespelmarknaden väntas omsätta 587 miljarder år 2020

I en 125 sidor lång studie menar Research & Markets att den globala onlinespelmarknaden år 2014 var värd motsvarande 317 miljarder kronor.

Estimaten för 2020 pekar på att omsättningen om fyra år är 587 miljarder, motsvarande en årlig tillväxttakt på nära 11 %.

Studien understryker också att mobilen fortsätter bli en allt viktigare kanal för spelbolagen, men att det finns stora geografiska skillnader ur ett globalt perspektiv.

Europa just nu den största marknaden

Fler än 80 länder har enligt undersökningsföretaget legaliserat onlinespel och Europa anses som den största marknaden i världen (för just spel över Internet, ska poängteras).

Europas position stärks ytterligare i och med att Nederländerna uppdaterar sin lagstiftning.

– I Asien och Afrika har inte onlinespelet tagit fart på alls samma sätt, främst beroende på statliga restriktioner, menar Research & Markets.

USA – en jättepotential

Vidare räknar man i studien med att flera amerikanska delstater kommer legalisera ”någon form av Internetspel”, vilket då skulle få stora effekter på den globala (total)marknaden.

Så sent som igår skrev The Gambler Magazine att allt fler röster höjs för att göra om USA:s spellagstiftning.

– Jag tror att under de kommande fyra åren, ser du kanske New York eller någon annan stat, kanske Kalifornien, utmana PASPA i domstol, bedömer Chris Sieroty, redaktör för Gambling Compliance.

Gå till Start