Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Kindred bötfälls i Holland – överklagar i väntan på sekundärlagstiftning

Kindred Group har idag mottagit ett vitesbeslut på 470 000 Euro från den holländska spelinspektionen (KSA). Detta för att ha accepterat spel från holländska kunder.

Beslutet är enligt spelbolaget i enlighet med den holländska spellagstiftningen från 1964 och följer liknande beslut från KSA de senaste 18 månaderna.

– Trannel International Ltd, ett helägt dotterbolag till Kindred Group (tidigare Unibet Group) har idag mottagit ett vitesbeslut på 470 000 EUR från den holländska spelinspektionen (KSA) för att ha accepterat spel från holländska kunder, redogör Kindred i ett pressmeddelande.

Man fortsätter:

– Beslutet, som relaterar till händelser före den nyligen antagna Remote Gambling Bill, följer liknande beslut riktade mot andra speloperatörer de senaste 18 månaderna.

[irp]

Har beslutat sig för att överklaga

Kindred meddelar att man respekterar uppmaningarna från den holländska spelinspektionen och följer fullt ut det regelverk som det holländska Justitiedepartementet fastställde tidigare i år. Spelbolaget fortsätter samtidigt att eftersträva en konstruktiv dialog med den holländska spelinspektionen och andra intressenter.

Kindred väntar sig en etablering av en lokalt reglerad spelmarknad för onlinespel 2021 och önskar ta en ledande roll i att främja nederländska spelpolitiska mål såsom konsumentskydd.

– Den 19 februari 2019 godkände den holländska senaten en ny spellag, Remote Gambling Bill, som ersätter den nuvarande spellagstiftningen från 1964. Den holländska spelinspektionen har fastställt att man förväntar sig att börja utfärda licenser till utländska spelbolag under första kvartalet 2021 och Kindred arbetar för att få en licens på vadhållning och spel online så snart den holländska marknaden öppnas.

Kindred meddelar att man har beslutat att överklaga KSA:s beslut medan de inväntar en sekundärlagstiftning från det holländska Justitidepartementet, samt KSA:s publicering av policyregler och förtydliganden gällande processen för en licensansökan.

Gå till Start