Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Förändringar i LeoVegas ledningsgrupp – ökar fokus på spelansvar

LeoVegas Group genomför flera förändringar i ledningsgruppen, med syfte att optimera arbetet med att driva bolagets strategiska agenda kring hållbarhet och spelansvar.

Ny Malta-chef

Richard Woodbridge anställs som ny COO (Chief Operation Officer) och kommer ha det övergripande ansvaret för det operationella arbetet på LeoVegas kontor på Malta. Han tillträder tjänsten senast 7 januari 2019, varefter han även kommer att ingå i ledningsgruppen för LeoVegas.

– LeoVegas är det ledande GameTech-bolaget i branschen och jag brinner för att arbeta i snabbväxande techbolag. Jag ser fram emot att vara en del av LeoVegas fortsatta tillväxtresa genom att stärka och optimera LeoVegas operationella verksamhet med hållbarhet som ledord, säger Richard Woodbridge.

Richard Woodbridge kommer närmast från rollen som COO på Ellos Group. Innan dess hade han motsvarande roll på e-handelsföretaget Nelly.com.

– Richards bakgrund och personlighet passar perfekt in i LeoVegas när vi fortsätter fokusera på tillväxt och hållbarhet. Det övergripande ansvaret för det operativa arbetet är allt viktigare när vi nu är cirka 750 medarbetare varav cirka 400 av dessa finns på Malta, säger Gustaf Hagman, vd för LeoVegas Group.

Han fortsätter:

– LeoVegas är ett datadrivet bolag där vi använder mätbara nyckeltal för att förbättra oss ytterligare och öka vår produktivitet. Det har också blivit ännu mer centralt när vi har börjat förvärva bolag och jobbar med flera varumärken. I detta kommer Richard, med sina erfarenheter och kapacitet bidra mycket i att driva den kommande tillväxten.

LeoVegas nuvarande COO, Marcus Nylén, kommer att finnas kvar i rollen på Malta fram till dess att Richard tillträder. Han kommer sedan att helt fokusera på rollen som ansvarig för LeoVegas globala expansion.

[irp]

Ny Vice VD

Louise Nylén, tidigare marknadschef för LeoVegas, får en nytillsatt roll som vice vd. I rollen kommer hon att arbeta sida vid sida med vd Gustaf Hagman, med bland annat strategiska frågor såsom hållbarhet och värdeskapande projekt.

Louise Nylén tillträder sin nya roll i bolaget idag den 10:e juli.

– I min nya roll som vice vd får jag en bredare plattform att arbeta utifrån som möjliggör för mig att skapa hållbarhet, tillväxt och värde för bolaget. Det känns oerhört roligt att få det här förtroendet och möjligheten att fortsätta bidra till LeoVegas snabba utveckling, säger Louise Nylén.

Gustaf Hagman igen:

– Louise har varit på LeoVegas och baserad på Malta sedan 2013 och i rollen som marknadschef sedan 2015. I den rollen har hon byggt ett datadrivet och effektivt marknadsteam som ansvarar för LeoVegas kundanskaffning och varumärkesbyggande globalt.

Han fortsätter:

– Det finns mycket av tillvägagångssättet i det arbetet som kan användas bredare inom bolaget. Louise är också starkt bidragande till att bygga vår företagskultur samt drivande i hållbarhetsfrågor och jag ser fram emot att tillsammans med Louise och övriga medarbetare arbeta för att nå våra finansiella mål för 2020 om minst 600 MEUR i intäkter och minst 100 MEUR i EBITDA, säger Gustaf Hagman.

Louise Nyléns tidigare roll som marknadschef kommer att delas upp på fler roller på Malta och därmed utgå.

LeoSafePlay – fokus på spelansvar

Rikard Ljungman lämnar sin roll som CCO och kliver ur LeoVegas ledningsgrupp. Han ska fokusera helt på ansvarsfullt spelande och satsningen LeoSafePlay.

– Rikard är en av initiativtagarna till LeoSafePlay och med sin starka produktbakgrund som bland annat CPO för mjukvarubolaget EPiServer har han helt rätt kompetens att göra LeoVegas ledande inom ansvarsfullt spel och dess teknik samt stärka vår position som GameTech-bolag, kommenterar Gustaf Hagman.

LeoSafePlay kommer att drivas som en egen affärsenhet. Detta för att, enligt LeoVegas, skapa “de bästa förutsättningarna för nästa generations system för ansvarsfullt spelande”, baserat på machine learning.

Gå till Start