Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Förvaltningsrätten ger LeoVegas förlängd licenstid i Sverige – från 2 till 5 år

LeoVegas har erhållit en 5-årig spellicens i Sverige. Detta efter överklagandet av Spelinspektionens beslut från november 2018, då bolaget erhöll en tvåårig licens.

Den 1 januari började den nya spellagen gälla i Sverige och LeoVegas erhöll en tvåårig licens, trots att bolaget sökte en femårig licens. Skälet till att enbart två år tilldelades var enligt Spelinspektionen händelser som skett tidigare inom bolaget i Storbritannien.

LeoVegas överklagade beslutet till Förvaltningsrätten och nu har besked kommit; LeoVegas erhåller en femårig licens på den svenska marknaden.

– En reglerad marknad har mer omfattande krav i relation till ansvarsfullt spel med starkt konsumentskydd i fokus, säger Vala Karimi, General Counsel LeoVegas.

– LeoVegas välkomnade regleringen redan innan införandet och ser beslutet från Förvaltningsrätten som väldigt positiv och det ger oss en möjlighet att fortsätta fokusera på regelefterlevnad.

[irp]

“Den förlängda licensen ger oss fortsatt arbetsro”

LeoVegas satsning på ansvarsfullt spel understryks av att bolagets plattform för området, LeoSafePlay, som drivs som en egen affärsenhet med målet att skapa de bästa förutsättningarna för nästa generations system, baserat på maskininlärning och artificiell intelligens, meddelar bolaget.

– Efter våra investeringar inom regelefterlevnad och erfarenhet från reglerade marknader är beslutet ett kvitto på att vi bedriver en professionell verksamhet. Jag är stolt över våra team som levererat detta i den svårnavigerade miljön vi verkar i, kommenterar Gustaf Hagman, Group CEO för LeoVegas.

Han fortsätter:

– Den förlängda licensen ger oss fortsatt arbetsro på den svenska marknaden där vi månad för månad tar marknadsandelar. Vi ser även att flera mindre aktörer lämnar marknaden samtidigt som marknadsföringen minskat. Med våra åtta spellicenser ser jag fram emot fortsatt offensiv expansion.

– Enbart i år har vi gått live på flera nya marknader och vi fortsätter att fokusera på lönsam tillväxt, avslutar Gustaf Hagman.

LeoVegas erhöll i somras en spellicens i Spanien.

Gå till Start