Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Unibet lanserar ”Världens bästa sommarjobb”

Kratta grusgångar och rensa ogräs eller åka till Ryssland och bevaka fotbolls-VM? Unibet letar just nu efter en sommarjobbare som ska rapportera direkt från fotbollsfesten i Ryssland.

Det svenska herrlandslaget ska spela sitt första världsmästerskap på tolv år och nu letar Unibet med ljus och lykta efter en snabbfotad talang som ska bevaka fotbollsfesten i Ryssland.

– Sommarjobbaren blir ett viktigt nyförvärv i vår VM-satsning och hen kommer få en betydande roll i ett mycket skickligt team. Vi är väldigt spända på att ta del av alla roliga och vassa ansökningar, det finns mängder med sociala medie-talanger i Sverige, säger Anders Falk, projektledare för Världens bästa sommarjobb på Unibet.

[irp]

”Kanske slänga ur sig en ordvits eller två”

Personen som får jobbet ska arbeta tillsammans med ”en löpstark filmare”. Exempel på uppgifter kan vara att bevaka Sveriges matcher och ta tempen på den ryska supporterkulturen.

– För att säkerställa att innehållet sitter som ett skott i krysset kommer sommarjobbaren genomgå en kortare utbildning innan avfärd till Ryssland. Hen kommer bland annat att få vässa sina skrivkunskaper, lära sig ryska fraser och bli skolad i hur man blir en riktig influencer, berättar Unibet.

Unibets ambassadör Glenn Hysén låter minst sagt taggad över det faktum att han ska ta hand om en sommarjobbare.

– Vilket jäkla drömjobb det här är alltså. Se på fotbolls-VM, hänga med görgoa supportrar, stå framför kameran och kanske slänga ur sig en ordvits eller två. Det kan knappast bli bättre, säger Glenn Hysén, ambassadör på Unibet.

Sista ansökningsdag för ”Världens bästa sommarjobb” är den 31 mars och åldersgränsen är 18 år.

Gå till Start