Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Anders Sims blir Lotteriinspektionens nya kommunikationschef

Inför den stundande omregleringen av den svenska spelmarknaden har Lotteriinspektionen rekryterat ny kommunikationschef. Anders Sims från spelbolaget Paf börjar den 1 september.

– Bland många kompetenta sökande valde vi Anders då han har bred erfarenhet av kommunikationsområdet. Dessutom har han de personliga egenskaper som krävs för att vara med och leda en organisation i förändring, säger Lotteriinspektionens generaldirektör Camilla Rosenberg.

[irp]

Före detta journalist

Anders är journalist i grunden och har de senaste tio åren varit verksam i spelbranschen.

The Gambler Magazine vet inte om Anders själv kommer ihåg det, men faktum är att han redan i april 2013 var en av sajtens första ”intervjuobjekt”.

Under rubriken ”Spelprofilen: Anders Sims” berättade han om sitt dåvarande jobb som PR-chef på Paf. Bland annat fick läsarna lite insyn i arbetet bakom oddssättningen för ”Årets julklapp”. Men också några ord om bland annat kobingo, skattjakt med vildsvin och ”världens roligaste sommarjobb för musiker”.

[irp]

”Goda förutsättningar”

Nu blir det alltså Lotteriinspektionen för Anders Sims. Närmast kommer han från rollen som kommunikationsdirektör hos spelbolaget Paf, med huvudkontor på Åland.

– Ansvarsfullt spelande har under många år varit centralt i mitt arbete. Att nu få ta nästa steg och från myndighetshåll verka för en sund och säker spelmarknad känns både roligt och meningsfullt, säger Anders Sims.

– Tack vare den nya spellagstiftningen, som träder i kraft den 1 januari 2019, har vi mycket goda förutsättningar att forma en spelmarknad med mindre risker för konsumenterna, avslutar han.

Följ Anders på Twitter här.

Gå till Start