Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Vd Christer Fahlstedt om 2016: “Paf står starkt”

Under fjolåret gjorde Paf, Ålands Penningautomatförening, en vinst på 15,2 miljoner euro, vilket är en minskning med 7,5 miljoner euro jämfört med föregående år. Trots minskningen ser vd Christer Fahlstedt ljust på framtiden.

Spelbolagets totala intäkter ökade från 110 miljoner euro till strax över 113 miljoner euro, vilket kan noteras är den högsta siffran i Pafs historia.

Ålands regionala regering föreslår att 20 miljoner euro delas ut till samhällsnyttan.

[irp]

Online ökar och fysiskt spel minskar

Medan Pafs totala resultat minskade från 22,7 miljoner euro 2015 till 15,2 miljoner euro 2016 ökade omsättningen från onlineverksamheten med 7% jämfört med föregående år, till 81,9 miljoner euro.

Omsättningen från den fysiska spelverksamhet på land och ombord på fartyg minskade däremot med 7% jämfört med föregående år, till 31,5 miljoner euro.

– Vi har lyckats hålla momentum och leverera ett relativt starkt resultat, med tanke på omständigheten att vi befinner oss i en omställningsperiod, säger Christer Fahlstedt, vd på Paf.

[irp]

Vill röra sig ännu snabbare

Bolagets vd fortsätter:

– Bortsett från några engångsposter är rörelseresultatet för 2016 i linje med den starka utvecklingen föregående år. Pafs produkter har blivit mer konkurrenskraftiga under året och vi har många spännande innovationer och nya funktioner på gång under 2017.

– Dessutom genomför vi några organisatoriska förändringar för att gradvis skapa optimala förutsättningar för att röra oss ännu snabbare, berättar Christer Fahlstedt.

[irp]

2016 var ett händelserikt år för Paf

Förutom stora förändringar i ledningen har spelbolaget firat 50-årsjubileum, flyttat till sitt nya huvudkontor och initierat ett samarbete med det norska rederiet Color Line.

– Paf står starkt och vi tror att vi redan 2017 är tillbaka på samma resultatnivå som 2015, säger Christer Fahlstedt.

Paf grundades 1966 för att generera medel till goda ändamål på Åland. Sedan starten, 1966, har bolaget genererat över 300 miljoner euro till allmännyttan på ön.

I år föreslår Pafs styrelse att 20 miljoner euro delas ut till samhället, bland annat i form av stöd till föreningar som arbetar inom områden som miljö, kultur och idrott.

Hela Pafs årsberättelse finns att ladda ned här (pdf).

Gå till Start