Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Jesper Kärrbrink: “Skönt att jag hade fel!”

Jesper Kärrbrink tillträder efter sommaren som chef för Mr Greens Malta-verksamhet. Precis som The Gambler Magazine berättat tidigare är Per Norman kvar som vd för moderbolaget. 

Mr Green har idag omkring 180 anställda på Malta, och det är också därifrån man styr all spelverksamhet.

I en intervju med DI Weekend berättar Jesper Kärrbrink om sin arbetskarriär.

– “Spelbolagen är en klassisk bubbla som snart spricker”, sa du som vd för Svenska Spel när jag intervjuade dig i Di 2005, skriver Henrik Huldschiner.

– Haha, vad skönt att jag hade fel, svarar Jesper och fortsätter:

– På den tiden var Unibet och Betsson den svurne fienden. Varje dag tog de marknadsandelar från oss. Men äras den som äras bör. Jag har följt branschen ända sedan den tiden och Unibet och Betsson har gjort det riktigt bra.”

Mötet med Anders Borg blev droppen

2004 ersatte han Meg Tivéus som vd för Svenska Spel.

– Folk tyckte att jag var vansinnig som gick till ett statligt vd-jobb. Men det var fantastiskt. Meg hade lagt en bra grund och jag visste exakt vad som behövde göras.

Det är vida känt i spelbranschen att Jesper Kärrbrink ville ta Svenska Spel till en ny nivå. En nivå som, skulle det visa sig, bolagets ägare inte var helt enig om.

– Vi fick igenom en del, som att vi lanserade nätpoker. Men det är klart att det var frustrerande att få smäll på fingrarna hela tiden. Droppen var när jag, över ett år efter att alliansen hade tagit makten, äntligen fick ett möte med dåvarande finansministern Anders Borg. Han förklarade då att jag kunde glömma tidigare utfästelser från borgarna och att Svenska Spel i stället behövde bromsas ytterligare för att blidka EU-kommissionen. Då sa jag upp mig, berättar Jesper Kärrbrink för DI Weekend.

Nu går flyttlasset från Sollentuna till Malta. Återstår att se hur länge “bubblan” håller…

Hela intervjun hittar du här: Nästa stopp blir Malta

Gå till Start