Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Mr Green sjösätter nytt miljöprojekt

Som en del av sitt hållbarhetsarbete satsar Mr Green på miljöansvar. I samarbete med Maltas Universitet och International Ocean Institute bidrar spelbolaget till ett renare och friskare hav runt Malta.

Anställda från Mr Green ska städa stränderna och vattnen runt Malta tillsammans med studenter. Studenterna studerar Marin Miljökontroll vid University of York.

– Som ett Maltabaserat bolag är vi likt många maltesare oroade av ökningen av plaster i Medelhavet, berättar Jesper Kärrbrink, vd för Mr Greens operativa verksamhet.

– Haven är en viktig del av vårt ekosystem och vi vill bidra till förbättringen av deras hälsa.

[irp]

Ska ge rekommendationer till kustförvaltare

En viktig del i arbetet är även att samla in data om havets tillstånd i en akademisk studie kring havsmiljö och plast.

– Vi vill öka medvetenheten om havets hälsotillstånd genom att sprida kunskap från studierna av havet och de maltesiska stränderna.

– Genom att dela vår forskning hoppas vi att vi kommer att både utbilda och inspirera de personer som vi träffar under sommaren, avslutar Jesper Kärrbrink.

[irp]

Vill öka förståelsen

Professor Alan Deidun, International Ocean Institute, har klara förväntningar på samarbetet.

– Vi förväntar oss att studien kommer att ge oss både preliminär kunskap om vilka platser längs kusten skräp samlas vid samt en bättre förståelse av påverkan på miljön vid just dessa platser. Vi kommer utifrån det kunna ge bättre rekommendationer till våra kustförvaltare, avslutar Alan Deidun.

Den badsugne läsaren kan notera att de främsta badorterna och större sandstränderna på Malta återfinns på öns norra sida. Tre populära stränder är Mellieha Bay, Ghajn Tuffieha och Golden Bay. Även Paradise Bay och Armier kan vara värda ett besök.

Gå till Start