Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Ulrik Bengtsson blir ny vd för Betsson

Efter fyra år som vd för Betsson Malta kliver Ulrik Bengtsson upp i organisationen och blir ny vd och koncernchef för Betsson AB. Han ersätter Pontus Lindwall som var vd efter det att Magnus Silfverberg valt att gå vidare till Bisnode.

ulrik_bengtsson

– Jag har fått vara del av en otrolig resa de senaste fyra åren med Betsson men känner ändå att vi bara är i början på en strukturell omvandling av hela industrin, som möjliggörs av en fortsatt förflyttning av spelet online, berättar Ulrik Bengtsson.

Han efterträder Pontus Lindwall som återgår till sin tidigare befattning som arbetande styrelseordförande.

– Ulrik har mångårig erfarenhet från digitala konsumenttjänster, bland annat från MTG och Viasat. Under de senaste fyra åren har han framgångsrikt verkat som VD för Betssons operativa bolag BML Group Ltd, på Malta, kommenterar spelbolaget i ett pressmeddelande.

Lästips: Jesper Kärrbrink till Mr Green

”Borgar för fortsatt god kontinuitet”

Ulrik Bengtsson kommer fortsätta att vara vd även för BML Group på Malta.

– Det känns verkligen bra att få Ulrik som vd även för moderbolaget eftersom han kan Betsson-gruppens hela verksamhet, säger Pontus Lindwall, nuvarande vd och koncernchef för Betsson AB.

Han fortsätter:

– Ulrik har spelat en stor roll i utvecklingen och genomförandet av de strategier som lett till en betydande värdetillväxt för gruppen.

Även Lars Linder-Aronson, styrelseordförande i Betsson AB, ser ljust på spelbolagets framtid med Ulrik Bengtsson vid koncernrodret.

– Hans historik inom Betsson borgar för fortsatt god kontinuitet, kommenterar han.

Lästips: Sofia Krigsman går från politiken till spelbranschen

Kundernas fokus i fokus

– I min roll som vd och koncernchef för Betsson kommer jag fortsätta att se till att gruppen i första hand fokuserar på kunderna, och att innovation sker där det är viktigt för dem. På det sättet kommer Betsson fortsätta ta marknadsandelar.

Vad gäller spelbolagets framtidsplaner meddelar han att man fortsätter den utstakade vägen.

– Strategin att växa såväl organiskt som genom förvärv ligger fast, menar Ulrik Bengtsson.

Han tillträder formellt som vd och koncernchef den 1 mars.

Gå till Start