Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Betssons vd lämnar med omedelbar verkan

Under måndagen meddelar Betsson att vd Ulrik Bengtsson lämnar koncernen med omedelbar verkan. ”Vi har olika uppfattningar om några prioriteringar framåt”, säger han om styrelsens strategi.

Styrelsen och Ulrik Bengtsson har kommit överens om att spel-vd:n, som tillträdde 1 mars 2016, lämnar posten som vd och koncernchef i Betsson.

– Ulrik Bengtsson har gjort goda insatser för Betsson under de fem år han har varit anställd i koncernen. Han har tydliggjort strategin och genomdrivit betydelsefulla produktlanseringar, kommenterar Pontus Lindwall, styrelseordförande i Betsson, i ett pressmeddelande.

– På mina egna och styrelsens vägnar vill jag tacka Ulrik för hans arbete.

[irp]

”Egentligen inget drama”

Ulrik berättar att han och styrelsen har olika uppfattningar i strategiska frågor.

– Det är egentligen inget drama. Vi har lite olika uppfattningar om några prioriteringar framåt i Betsson. I ett sådant scenario – jag har varit i koncernen ganska länge – är det bättre att gå åt olika håll, säger Ulrik Bengtsson enligt SvD.

Styrelsen ska ha inlett processen att rekrytera en ny ordinarie vd för Betsson.

Tills dess att en ny vd rekryterats har styrelsen beslutat att utse Pontus Lindwall till vd i Betsson. Hans roll som styrelseordförande ges tills vidare till styrelseledamoten Patrick Svensk.

Gå till Start