Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Camilla Rosenberg ny chef på Lotteriinspektionen

Camilla Rosenberg är ny chef för den operativa avdelningen på Lotteriinspektionen med ansvar för myndighetens tillstånds- och tillsynsverksamhet.

Hon kommer närmast från Energimyndigheten där hon haft olika chefsbefattningar, de senaste åren som chefsjurist. Dessförinnan har hon tidigare varit bland annat departementssekreterare på Finansdepartementet och även medverkat i flera statliga utredningar kring energimarknadsfrågor.

Camilla Rosenberg har även erfarenhet från den privata sektorn som skattekonsult på KPMG.

– Vi är övertygade om att Camilla, med sin erfarenhet och kompetens, kommer att driva och utveckla den operativa verksamheten på ett positivt sätt. På slutet av 90-talet arbetade Camilla här som handläggare varför vi hälsar henne varmt välkommen tillbaka, säger generaldirektör Håkan Hallstedt.

Camilla Rosenberg: ”Ska bli spännande”

– Det ska bli spännande och intressant att återigen få arbeta med viktiga spelmarknadsfrågor och vara med att utveckla regelverken på spelmarknaden, säger Camilla Rosenberg.

[irp]

Om den operativa avdelningen i korthet

Den operativa avdelningen består av ett 20-tal personer. Avdelningen säkerställer att tillstånds- och tillsynsverksamheten bedrivs på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Under förra året utfärdades 1 303 tillstånd till olika spel. Det gjordes 5 749 kontroller av tillståndsgivet spel och 1 217 kontroller avseende misstänkt illegalt spel.

Lotteriinspektionen är den myndighet som ska säkerställa att lotterier, kasinospel och annan spelverksamhet i Sverige utövas lagligt, säkert och tillförlitligt. De bevakar konsumenternas intressen och ska även medverka till att minska riskerna för de sociala skadeverkningar som spelande kan medföra.

Gå till Start