Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Lotteriinspektionen med ny uppdatering: ”En mycket intensiv arbetsperiod”

Lotteriinspektionens generaldirektör Camilla Rosenberg sjösatte i slutet av februari en kolumn där hon uppdaterar branschen på myndighetens arbete. En hel del har hänt sedan dess och nu är det dags för en ny ”heads-up”

– Jag vill informera om vårt arbete, i syfte att skapa tydlighet om hur processen ser ut framöver. Vår ambition är att vara så öppna vi kan och löpande informera om nya fakta och förutsättningar, berättade Camilla Rosenberg i vintras.

Och en del har hänt sedan dess. Regeringen har bland annat hållit tidsplanen och presenterat sin proposition. Förslaget är att första datum för att kunna skicka in ansökningar om spellicens ska vara den 1 augusti 2018.

– Vi är mitt uppe i en mycket intensiv arbetsperiod för att få allt på plats, skriver Camilla Rosenberg i sin uppdatering.

– Framförallt fokuserar vi på att ta fram ansökningshandlingar och vägledningar för att kunna ansöka om licens. Nya versioner av Lotteriinspektionens föreskrifter har skickats på remiss med sista svarsdag den 7 maj. Och vi rekryterar nya medarbetare.

[irp]

Hemsidan är huvudkanal

Regeringen har även aviserat att myndigheten ska få ökat anslag med 19 miljoner kronor, från dagens 51 miljoner kronor.

Myndighetschefen fortsätter:

– På grund av det pressade tidsschemat (där vi är beroende av beslut av riksdagen den 13 juni om den nya spellagen och därefter av regeringen vad gäller förordningen) lägger vi våra resurser på att publicera information på hemsidan så snart vi har nya besked.

– Vi återkommer med information så snart vi kan via webben och i nyhetsbrev, avslutar Camilla Rosenberg.

Läs mer om Lotteriinspektionens arbete i deras senaste årsredovisning.

Gå till Start