Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Målvakt fick 15 000 kr som “tack för hjälpen”

I Norge pågår just nu en rättegång i ett uppmärksammat matchfixningsfall. En 25-årig norrman och en 43-årig svensk ses som två av huvudpersonerna i fallet. Nu medger den unge målvakten att han ska ha tagit emot pengar som “tack för hjälpen” efter att ha delat information om att hans lag var försvagat – inför en match som de sedermera förlorade.

DN skriver bland annat:

“Han satt på god information inför matcherna och övervägde själv att spela 50.000 kronor på att Frigg skulle slå Asker. Spelet blev aldrig av, men han kom ändå att bli rik på sin kunskap. Den 43-årige svensken, som han tipsat några veckor tidigare, ska ha betalat honom 15.000 kronor som tack för hjälpen. Hans medåtalade svenske kompis, också han fotbollsspelare, fick samma ersättning.”– Det var tack för bra tips och information om matcherna med Follo (norrmannens lag) och Asker (svenskens lag), sade målvakten enligt DN, när han pressades hårt av åklagaren Asbjørg Lykkjen.

Åklagaren undrade om målvakten gav tips om att Follo skulle förlora matchen.

– Nej, det gjorde jag inte. Jag sa att vi var försvagade, sade målvakten och förklarade att han träffat den 43-årige svensken i Uddevalla fem dagar före matcherna tillsammans med fyra av de övriga fem åtalade fotbollsspelarna.

Rättegången fortsätter under dagen och pågår i drygt tre veckor. Totalt är sju personer åtalade och vid fallande dom kan långa fängelsestraff för matchfixing vänta.

Läs mer här hos Dagens Nyheter av initierade journalisten Jens Littorin.

Gå till Start