Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Matchfixning: Sportbladet ska granska spelbolagen

Matchfixningsfrågan har varit aktuell länge i Sverige och det skrivs allt mer om fall och rättegångar. Mer och mer börjar flyta upp till ytan, men de flesta fallen sker fortfarande i mörker.

En av de aktuella rättegångarna just nu gäller en 23-årig spelare i det svenska seriesystemet. 23-åringen kom till klubben som pojklagsspelare och i polisförhören beskrivs han som en kulturbärare:

– En riktig ambassadör för föreningen, säger en tidigare ordförande.

Även lagkamrater ger samma bild:

– En ledartyp på planen som peppar och alltid ger hundra procent. Den minst trolige att vara inblandad i något sådant här, vittnar lagkamrater i förhören enligt Sportbladet.

Hela reportaget finns att läsa här.

Enligt The Gambler Magazine är Jens Littorin på Dagens Nyheter bäst i Sverige på att bevaka matchfixningsfrågorna och -fallen. Hans texter finns att hitta här.

Laul: “Det finns många spelbolag som inte tar sitt ansvar”

Robert Laul på Sportbladet berättar att man ska fortsätta granska läggmatcher och spelet bakom kulisserna. Han lovar också att man ska ställa spelbolagen mot väggen:

– Det finns många spelbolag som inte tar sitt ansvar, dem ska vi sätta luppen på senare, berättar han i videoklippet nedan.

Gå till Start