Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Slutspelsdags i Folkbollen – här är finalisterna

Fem lokala fotbollsbloggar och lika många eldsjälar har gått vidare till finalveckan i Folkbollen, priset som belönar betydande insatser i division 4. Vilken av bloggarna som tar hem priset bestäms i en omröstning, där spelare, supportrar och läsare avgör. Vem som utses till Årets eldsjäl när priserna delas ut den 23 oktober avgörs av Folkbollens jury.

I division 4 spelar 7 000 spelare och klubbarna har format några av Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare, som till exempel Mikael Lustig, Kim Källström och Anders Svensson. I och med att årets säsong avslutades i förra veckan delades Folkbollen ut till Årets skyttekung. Priset gick till Viktor Olsson i FBK Karlstad som lyckades göra otroliga 49 mål.

Division 4 är en serie som bygger på ett stort och oftast oavlönat engagemang hos alla de eldsjälar som hjälper sitt lag. Klubbarna i serien befinner sig långt från mediernas rampljus. Därför fyller de lokala fotbollsbloggarna en viktig funktion för att rapportera om vad som händer både på och vid sidan av plan.

– Division 4 är en serie som byggs upp mycket av både eldsjälars engagemang och lokala fotbollsbloggares vassa pennor. Nu har vi fem riktiga entusiaster och lika många drivna bloggare som tampas i årets upplaga av Folkbollen, säger Mikael Nilsson på NordicBet.

De fem eldsjälar som gör upp om Folkbollen 2014 är:

• Anders Hallberg, Iggesunds IK – Har lyckats få till en inomhushall för sin klubb, ett bygge som kostade 30 miljoner kronor.

• Kent Edman, Edsvära/Norra Vånga FF – Åker 23 mil för att se hemmamatcherna och ser också till att anordna grillkvällar och boka band till årsfesten.

• Kristoffer Hjelm, Vara SK – För två år sedan brann klubbhuset ner. Nu har han fått klubben tillbaka på fötter igen.

• Mille Gligic, Gislaved IS – En härlig gubbe som alltid ser till att matchställen är rena och alltid hänger på rätt plats.

• Tobias Coster, Melleruds IF – Ser till att väcka intresse för klubben med intervjuer, en livaktig hemsida och liverapportering från matcherna.

Vilken eldsjäl som tar hem priset i år avgörs av Folkbollens jury som utgörs av fotbollsproffset Henok Goitom, fotbollsbloggaren Jesper Bankemyhr och NordicBets marknadschef Mikael Nilsson. Vinnaren i kategorin Årets eldsjäl tilldelas 10 000 kr samt ytterligare 10 000 kr att ge till sin klubb.

De fem bloggar som gör upp om Folkbollen 2014 är:

• Fotbollsbloggen med Persson och Andersson, Norrbotten

• Fotbollsbloggen med Martin Ahlin, Västergötland

• 90 minuter med Jonas Lindmark och Sören Häggkvist, Ångermanland

• Mildaeus fotbollsblogg med Peter Mildaeus, Östergötland

• Småklubbsbloggen med Sigge Hansson, Skåne

Från start var tio bloggar med och tävlade i Folkbollen 2014. De fem bloggar som fick flest röster är nu vidare till final och nu fortsätter omröstningen på Folkbollen.se. Vinnaren får skänka 10 000 kr till valfritt ändamål inom division 4 i den region där skribenten är verksam.

Pressmeddelande här.

Gå till Start