Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

NordicBet instiftar Folkpucken – ett nytt pris i svensk hockey

Hockeysäsongen börjar närma sig sitt slut och för att lyfta fram insatser i de annars lite undanskuffade division 2-serierna lanserar NordicBet priset Folkpucken.

Folkpucken är en vidareutveckling av Folkbollen, som NordicBet genomför under tre års tid. Folkbollen uppmärksammar och belönar insatser i division 4-fotbollen.

De tre kategorierna är:

  • Årets poängkung
  • Årets eldsjäl
  • Årets lokala hockeybloggare

Vinnarna av Folkpucken 2016 tillkännages efter slutspel och presenteras på Folkpucken.se, men nomineringsperioden för eldsjälar och hockeybloggare har redan börjat.

Årets poängkung och Årets eldsjäl tilldelas 10 000 kronor vardera, samt att eldsjälen får skänka lika mycket till sin klubb. Årets lokala hockeyblogg får skänka 10 000 kr till valfritt ändamål inom division 2 i den region där skribenten är verksam.

Johan Garpenlöv och ”Mr Madhawk” i juryn

Initiativet är enligt NordicBet det första i sitt slag att endast fokusera på division 2-hockey.

– Vi har fått enormt positiv feedback vad gäller Folkbollen och kände att det är dags att göra samma sak för alla eldsjälar som finns inom svensk hockey. Ofta är det just i de lägre divisionerna som man sliter och kämpar som mest. Trots det blir man sällan uppmärksammad och det vill vi nu ändra på, berättar Erik Wännström, presskontakt på Nordicbet.

Juryn för 2016 års upplaga av Folkpucken består av före detta hockeyspelaren Johan Garpenlöv, Sveriges största hockeybloggare Johan ”Mr Madhawk” Svensson och Magnus Linder, marknadschef på NordicBet.

Folkpuckens tre kategorier:

Årets lokala hockeyblogg

Uppmärksammar och belönar lokala hockeybloggar som bevakar de lägre divisionerna på lokal nivå. Svenska folket nominerar sina lokala favoritbloggar och vinnaren utses sedan genom en omröstning på www.folkpucken.se.

Årets eldsjäl

Priset lyfter de personer som betyder extra mycket för sporten. Det kan vara en materialare, tränare, lagledare eller någon person i ishallens cafépersonal. Kort sagt en eldsjäl som får allt att fungera, men som sällan får den uppmärksamhet den förtjänar. Nomineringar till årets eldsjäl görs av spelare eller allmänhet via www.folkpucken.se. Slutlig vinnare utses av Folkpuckens jury.

Årets poängkung

Den spelare som kan stoltsera med högst poängsnitt per spelad match under hockeytvåans samtliga svenska grundserier.

Gå till Start