Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Här spelar man mest på hästar

ATG har släppt statistik från spelåret 2012. Anmärkningsvärt är bland annat att Jönköpings län placerar sig på femte plats i landet när det gäller miljonvinster – trots att man spelar allra minst per invånare. Tydligt är också att spel på hästar är fortsatt starkt i Dalarna.

– Statistiken i år (för 2012) är baserad på antal invånare per län, detta för att kunna jämföra olika siffror län för län och kommun för kommun, säger Hasse Svennehed, PR-chef för ATG, till thegamblermagazine.se. Vi kommer för 2013 att titta på om vi ska redovisa jämförelsetal räknat på antal personer över 18 år istället, berättar han.

Västernorrlands län spelade mest, men Jönköping var effektivast

Varje person i Jönköpings län spenderade ifjol 930 kronor på spel på hästar, vilket kan jämföras med snittet på 1 301 kronor per person. Trots få och små insatser har man dock lyckats bra. Hela elva av totalt 208 miljonvinster hamnade i Jönköpings län. I Habo är man extra skickliga och kommunen ligger fyra i landet när det gäller återbetalning, spelarna där har fått tillbaka 103 procent av satsade slantar.

Mest spelade man i Västernorrlands län där man satsade 2 008 kronor per person på hästspel.

Dalarna lyckades bäst

Det län som lyckades bäst under 2012 var Dalarna, där också intresset för spel på hästar är otroligt stort. I Dalarnas län satsar varje person 1 825 kronor under 2012, tredje mest i Sverige. Bland kommunerna är Rättvik en av de stora, där man spelar för 3 888 kronor per person och år – näst mest i Sverige.

Även spelformen Harry Boy är mest populär i Dalarna. Bland kommunerna toppar Rättvik före Malung.

Mer information i ATG:s pressmeddelanden här och här.

Gå till Start