Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG köpte Adielssons kläder – och skänkte dem

Det finns mycket att beskåda på Nordiska Travmuseet i Årjäng. Inom kort också Erik Adielssons signerade dress från 2003.
Köpt och skänkt av ATG.
– Pengarna går oavkortat till Team Rynkebys välgörenhetsfond till förmån för Barncancerfonden, upplyser Erik Adielsson.

Det var på nätauktionsföretaget Lauritz ATG:s PR-chef Hasse Svennehed hittade, lade bud på och köpte Erik Adielssons signerade dress.

Som Erik Adielsson i sin tur hade skänkt i syfte att köpeskillingen skulle gå till Team Rynkebys välgörenhetsfond till förmån för Barncancerfonden.

– Sedan en tid tillbaka har jag Barncancerfonden på min dress. Det känns rätt och riktigt att stå bakom denna organisation. Jag skänker också pengar till Läkare Utan Gränser och Röda Korset, säger Erik

Hasse Svennehed/ATG köpte dressen för 2 000 kronor och gjorde därmed ett nytt auktionsfynd, med placering på Nordiska Travmuseet i Årjäng.

Tidigare har nämligen ATG köpt Björn Goops VM-dress och signerad guldhjälm från Björn Goop.

– De auktionerades ut på Tradera och pengarna gick till Bissen Brainwalk och Hjärnfonden, berättar Svennehed.

– Nu när jag själv har barn inser jag Barncancerfondens betydelse och varje krona jag kan bidra med går till ett gott syfte, avslutar Erik Adielsson, pappa till tvillingflickorna Stella och Julia, 3,5 år.

erik adielsson

Team Rynkeby är ett internationellt välgörenhetsprojekt som varje sommar cyklar till Paris för att se avslutningen av Tour de France och samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Team Rynkeby grundades 2002 när 11 motionscyklister samlade in 38 000 danska kronor. Pengarna skänktes till barncanceravdelningen på Odense Universitetshospital och därmed var en ny tradition född.

I dag består Team Rynkeby av 1 200 motionscyklister och 260 funktionärer fördelade på 26 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Färöarna, Norge och Australien.

I fjol skänkte Team Rynkeby över 23 miljoner danska kronor till kampen mot barncancer i Sverige, Danmark och Finland.

Pressmeddelande här.

Gå till Start