Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Nu börjar jakten på nya vinnare av Folkbollen – fotbollspriset som hyllar division 4

Fotbollssäsongen har precis inletts och det är dags att börja skanna av vårt avlånga land på kandidater till årets upplaga av Folkbollen – fotbollspriset som hyllar viktiga insatser i division 4. Priset, som nu delas ut för tredje året, går till Årets skyttekung, Årets lokala fotbollsblogg och Årets eldsjäl.

För att lyfta spelare och personer knutna till division 4 delar NordicBet varje år ut priset Folkbollen. I fjol vann Viktor Olsson i FBK Karlstad Årets skyttekung med sina otroliga 49 mål. Årets eldsjäl tilldelades Tobias Coster som lägger ner stort engagemang i Melleruds IF och västgöten Martin Ahlin prisades för sin fotbollsblogg.

Folkbollen delas ut när de sista matcherna i årets säsong är spelade och presenteras påFolkbollen.se. Men redan nu är det fritt fram att börja nominera eldsjälar och de bästa fotbollsbloggarna. Nytt för i år är att Folkbollen.se löpande kommer att presentera månadens skyttekung och annan intressant statistik kring division 4.

”Intresset för Folkbollen ökar för varje år och vi är otroligt stolta över att kunna bidra med att bringa ljus till det enorma ideella engagemang som finns i fotbollssverige”, säger Mikael Nilsson på NordicBet.

Juryn som utser Årets eldsjäl består av Sladjan Osmanagic, fotbollsjournalist, Peter ”Dudde” Skoglund, vinnare av Årets eldsjäl 2013 och Mikael Nilsson, NordicBets marknadschef.

Bakom Folkbollen står NordicBet som är det enda spelbolaget som erbjuder odds på division 4-fotbollen.

Mer om Folkbollen

Folkbollen består av tre kategorier vars vinnare alla bidrar till fotbollens glädje och spänning.

Årets skyttekung: Priset identifierar stjärnskott i division 4 genom att dela ut pris till Årets skyttekung. Vinnaren av detta pris är den spelare som gjort flest mål under säsongen sett till samtliga division 4-serier.

Årets eldsjäl: Folkbollen 2015 fortsätter att lyfta de eldsjälar som lägger ner stort engagemang på att få spelare, fotbollsplaner och publik att må bra. Eldsjälarna nomineras av klubbar och privatpersoner genom att besöka folkbollen.se. Vinnaren av de nominerade utses av juryn.

Årets lokala fotbollsblogg: Kategorin hyllar den fotbollsblogg som på bästa sätt bevakat den lokala fotbollen i de lägre divisionerna. Genom att besöka folkbollen.se kan du nu nominera din kandidat till priset, sen är det svenska folkets tur att rösta fram vinnaren.

Vinnaren i kategorin årets eldsjäl tilldelas 10 000 kr samt 10 000 kr att ge till sin klubb. Årets lokala fotbollsblogg får skänka 10 000 kr till valfritt ändamål inom division 4 i den region där skribenten är verksam och Årets skyttekung och tilldelas 10 000 kr.

Gå till Start