Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

NordicBet ny storsponsor till KHL-klubben Jokerit

Jokerit och spelbolaget NordicBet har tecknat ett omfattande sponsoravtal. För Jokerit som till hösten debuterar i KHL blir det det största enskilda samarbetsavtalet i ishockeyklubbens historia.

Samarbetet ska stärka Jokerits satsning på KHL samtidigt som NordicBet får möjlighet att exponera varumärketi samband med Jokerits bortamatcher. Avtalet omfattar bland annat NordicBets logotype på bortasmatchtröjor samt aktiviteter i samband med klubbens matcher utanför Finland.

– Ishockeyn i Europa är inne i en väldigt spännande fas, där KHLs expansion öppnar nya möjlighter. Vi får vara med och skapa historia när vi blir en del av Jokerits resa som första nordsika lag i KHL, säger Mikael Nilsson, svensk marknadschef på NordicBet.

– Nöjesspelande på sport är en viktig del av servicen till fans och publik. NordicBet är både en välkänd och tillförlitlig aktör som blir en naturlig partner för Jokerit. Vi är glada över samarbetet som kommer att gynna båda parter och vi ser fram emot många gemensamma aktiviteter, säger Jukka Kohonen, vd för Jokerit.

jokerit

KHL:s stora publikpotential ger både Jokerit och NordicBet en rivstart för samarbetet. Jokerits övergång från den nationella finska ligan till KHL har ökat både finska och internationella företags intresse för klubben.

– Samarbetet med NordicBet är ett bra exempel på det ökade intresset för Jokerit. Vi blir nu en internationell klubb och det är därför roligt att arbeta tillsammans med ett internationellt spelbolag, säger Kohonen.

Även i Sverige är intresset stort för KHL inte minst för att det finns många svenska hockeystjärnor i ligan.

– Jokerit är ett anrikt lag i en av de viktigaste sporterna för oss. Det skadar ju inte heller att de fått förstärkning från svenskt håll inför nästa säsong med Linus Omark, Johan Harju & Henrik Karlsson. Jag tror intresset för KHL i Sverige bara kommer öka på sikt, fortsätter Mikael Nilsson.

Lästips: Expressens Mattias Ek om KHL-sponsorn Gazprom.

Gå till Start