Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Domen: SHL:s samarbete med NordicBet bryter mot lagen

SHL:s samarbete med NordicBet, en del av Betsson-gruppen, anmäldes av Lotteriinspektionen, som bland annat gjorde nedslag på de klickbara länkarna för spelbolaget på SHL:s webbsida. Nu har har förvaltningsrätten i Linköping kommit med sin dom och i den ger man Lotteriinspektionen rätt, skriver Dagens Nyheter.

 Förvaltningsrätten skriver i domen:

– Av utredningen framgår att Svenska Hockeyligan i förvärvssyfte har främjat deltagande i utom landet anordnade lotterier genom att på sin webbplats ha tillhandahållit klickbara länkar till ett antal utländska spelbolag. I målet har inte kommit fram annat än att de aktuella annonserna har haft en utpräglat kommersiell karaktär.

Man fortsätter:

– Förvaltningsrätten anser att vitesföreläggande i tillräcklig grad uppfyller kraven på tydlighet och precision samt att det för Svenska Hockeyligan måste stå klart vilka marknadsföringsåtgärder som föreläggandet tar sikte på.

[irp]

Sänker vitet med 2,75 miljoner

Lotteriinspektionens vite på 3 miljoner kronor tycker rätten är för högt och fastställer det till 250 000 kronor.

SHL meddelar att man inte omedelbart kommer ta bort länkarna.

– Vi håller på att granska domen och vad jag förstår har vi tre veckor på oss att bestämma om vi ska överklaga, säger Jörgen Lindgren, vd för SHL, till DN.

[irp]

Kan påverka även arenareklamen

Domen kan, enligt Dagens Nyheter, få betydelse för Nordicbets möjlighet att göra arenareklam, till exempel genom exponering i tekningscirklar.

– Den här domen gäller endast länkarna på SHL:s webbsida. Våra jurister kommer nu att granska domen och sedan avgöra hur vi ska gå vidare, säger My Hamrén, pressansvarig på Lotteriinspektionen, till DN.

Lotteriinspektionen utesluter inte att även myndigheten kommer att överklaga till kammarrätten när det gäller vitesbeloppet.

Gå till Start