Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

200 kr blir taket för spelbonusar

Igårkväll visade SVT:s programserie Plus ett kort reportage om spelbonusar hos utländska spelbolag. Idag, dagen efter, kommer Spelbranschens Etiska Råd (SPER) med beskedet att man inför ett tak för bonus.

I ett pressmeddelande skriver man:

Spelbranschens Etiska Råd(SPER) har beslutat att införa ett tak för bonus på 200 kronor. Beslutet fattades vid föreningens styrelsemöte i slutet av september. 

Det är viktigt att kommunikationen och reglerna för bonusar är tydliga och inte vilseledande.  Spelare får inte förledas att tro att man kan få mer än faktiskt kan få.Vinster som vunnits på frispel som betalats med bonusmedel ska t ex vara möjliga att ta ut från första vinsten, utan ytterligare omsättningskrav eller andra villkor.

Thomas Nilsson, psykolog och internationell expert i spelberoendefrågor stödjer spelbranschens initiativ. – Bonusar driver spelberoende och de med spelproblem letar erbjudanden som dessa. Övriga kunder blir i princip lurade att köpa mer för att få mer pengar till att köpa mer spel. Tyvärr luras också många spelare att deras vinstchanser ökar ju mer de satsar, säger Thomas Nilsson

För att uppnå ett etiskt ansvarstagande i sin marknadsföring har SPER sedan 2002 arbetat tillsammans med ”Riktlinjer för marknadsföring”, riktlinjerna uppdateras löpande och den senaste uppdatering skedde 2010. Samtliga medlemmar har skrivit under riktlinjerna och de gemensamma riktlinjerna för bonus ses som en bilaga till dessa.

Läs mer om riktlinjerna på www.sper.se samt se vilka spelbolag som omfattas av SPER här: http://www.sper.se/medlemmar.html (Bland andra ATG, Folkspel, Miljonlotteriet, Svenska Spel med flera.)

Gå till Start