Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

SPER blir Spelbranschens Riksorganisation: ”Nu måste vi börja göra mer och snacka mindre”

Under måndagen klubbade SPER igenom en förändring där man går från speletiskt råd till att bli Spelbranschens Riksorganisation. Målet är att representera hela den framtida reglerade spelmarknaden.

Styrelsens ordförande blir Lennart Käll från Svenska Spel och vice ordförande Anders Årbrandt, Novamedia. Till vd har Jenny Nilzon utsetts.

– Vi är jätteglada att Jenny Nilzon tackade ja till uppdraget som vd för Spelbranschens Riksorganisation, hon kan både spelbranschen och är en driven förändringsledare. Det kommer att behövas när vi ska rustas för nya tider, säger Lennart Käll, vd för Svenska Spel och riksorganisationens ordförande.

[irp]

”Göra mer och snacka mindre”

Spelbranschens Riksorganisation ska fokusera på att skapa en sund, modern och hållbar spelmarknad.

– Vi har flera stora utmaningar i branschen, till exempel att det generella förtroendet minskar, säger Jenny Nilzon. Nu måste vi börja göra mer och snacka mindre.

Medlemmar i Spelbranschens Riksorganisation är ATG, Folkspel, Idrottens Spel, Kombispel, Miljonlotteriet, Svebico, Svenska Postkodlotteriet, Svenska Spel och Sportlotteriet.

Åländska Paf är stödmedlem.

– Att samarbeta över gränserna kommer vara avgörande om vi ska lyckas och det är därför särskilt roligt att Paf kommit med. Och vi vet att flera är intresserade att vara med i arbetet framåt och det välkomnar vi, säger Jenny Nilzon.

[irp]

 SEEM finns kvar som granskningsorgan

Organisationen har som ambition att öka kunskapen om spel och spelande i olika målgrupper och verka för att mer forskning kan genomföras.

Granskningsorganet SEEM, som i februari fick mandat att fälla oetisk och felaktig spelreklam, finns kvar som tidigare.

Styrelsen för Spelbranschens Riksorganisation består av:

  • Lennart Käll, Svenska Spel (ordförande)
  • Anders Årbrandt, Novamedia Postkodlotteriet (vice ordförande)
  • Hans Skarplöth, ATG
  • Anders Johansson, Kombispel
  • Hans Sahlin, Folkspel
  • Annika Nyberg, Miljonlotteriet

Läs mer: 

Gå till Start