Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG får anmärkning och sanktionsavgift för otillåtna bonuserbjudanden

Spelbolag med svensk licens får bara erbjuda sina kunder bonus vid första speltillfället. I samband med lanseringen av ATG:s onlinebingo har spelare kunnat ta del av bonuserbjudanden mer än en gång. Det meddelar Spelinspektionen i ett pressmeddelande.

Spelinspektionen beskriver händelsen:

”Spelare som köpt bingobrickor har kunnat få gratis bingobrickor för ytterligare spel utan någon extra kostnad. Det har inte funnits någon begränsning av hur många gånger en spelare har kunnat utnyttja erbjudandet.”

Enligt Spelinspektionen utgör detta en otillåten bonus i spellagens mening, något som gäller för bland annat vadslagning, casino och bingo online.

Anses finnas förmildrande omständigheter

Spelinspektionen anser att det finns förmildrande omständigheter i ärendet, bland annat genom att överträdelsen skett under en kort tidsperiod och att ATG har vidtagit rättelse så snart de fått kännedom om det inträffade.

– Sammantaget innebär det att överträdelsen i detta fall är att bedöma som mindre allvarlig och att en anmärkning därför får anses som ett tillräckligt ingripande, beskriver myndigheten.

Anmärkningen förenas med en sanktionsavgift på 2 miljoner kronor.

Beslutet finns att läsa i sin helhet, här: Beslut om anmärkning och sanktionsavgift för AB Trav och Galopp

Gå till Start