Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Enlabs bryter ny mark: ”Att ta steget in i Vitryssland är viktigt för Enlabs tillväxtresa”

Enlabs har tecknat en avsiktsförklaring avseende förvärv av ett spelbolag som driver licensierad landbaserad spelverksamhet i Vitryssland.

Förvärvet beskrivs som strategiskt mycket viktigt för Enlabs, eftersom en genomförd transaktion öppnar för lansering online på den vitryska spelmarknaden.

– Att ta steget in i Vitryssland är viktigt för Enlabs tillväxtresa. Tidigare i år reglerades den vitryska marknaden och det här förvärvet sker i syfte att erhålla en nätspelslicens i landet, säger Robert Andersson, vd- och koncernchef på Enlabs.

Han utvecklar:

– Vi har lång erfarenhet och kunskap från grannmarknaderna, och är fast förvissade om våra möjligheter att lyckas även i Vitryssland, ett land befolkningsmässigt ungefär lika stort som Baltikum och med en total spelmarknad värd drygt femhundra miljoner euro.

Regleringen av nätspel i Vitryssland trädde i kraft den 1 april 2019. Teknisk blockering av icke licensierade aktörer kommer enligt Enlabs att ske från den 1 april 2021.

[irp]

Nätspelsmarknaden i Vitryssland beräknas växa med 25 % per år

Den geografiska närheten och en reglerad marknad som liknar Enlabs huvudmarknader i Estland, Lettland och Litauen, gör att en expansion till Vitryssland är ett logiskt steg i företagets utveckling, beskriver spelbolaget.

– Andelen nätspel är i dagsläget relativt liten men vi ser stora likheter med hur de baltiska marknaderna såg ut för ett decennium sedan. Vi förväntar oss en starkt växande marknad där vi ser fram mot att vara en ledande aktör.

Den totala spelmarknaden i Vitryssland uppskattas till 500 miljoner euro om året. Nätspelsmarknaden förväntas växa med mer än 25 procent per år de närmaste åren, enligt Enlabs.

– Förvärvet är helt i linje med vår strategi att fokusera på ”The Baltics and Beyond” och arbetet med licensansökan för nätspel kommer påbörjas omgående, avslutar Robert Andersson.

Förutsättningarna för erhållande av nätspelslicens i Vitryssland är bland annat flera års drift av landbaserad spelverksamhet och en deposition överstigande en miljon US dollar.

Läs också: LeoVegas får licens i Spanien

Gå till Start