Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

3 förslag från Sustainable Gambling Conference för att göra spelbranschen mer hållbar

Sustainable Gambling Conference i Stockholm samlade mer än 200 deltagare från hela Europa. Experter från tillsynsmyndigheter, forskare, operatörer och terapeuter diskuterade centrala frågor för en hållbar spelindustri.

Konferensen lyfte bland annat fram vikten av ett samarbete för en hållbar spelmarknad.

– Vi har tagit detta initiativ för att vi är övertygade om att samarbete är nödvändigt för att förhindra spelmissbruk. Ingen operatör, leverantör, tillsynsmyndighet, forskningscenter, behandlingscenter eller annan expert kan ensam lösa de utmaningar som finns, vi måste ständigt lära av varandra och samarbeta i de här viktiga frågorna, säger Henrik Tjärnström, vd för Kindred Group.

På konferensen presenterades konkreta förslag om vad som kan göras för att möta utmaningarna och skapa en mer hållbar spelbransch:

  • Utbilda unga personer om riskerna förknippat med spelande
  • Etablera ett gemensamt blockningssystem. Spelare som uppvisat ett problematiskt spelbeteende hos ett spelbolag ska inte kunna spela vidare någon annanstans
  • Inför förbud mot att spela på kredit

[irp]

Uppmanar till samarbete

Kindred Group-vd:n igen:

– Att ta ansvar i hela kedjan och på så vis bygga förtroende krävs för att vi ska fortsätta att vara framgångsrika. För Kindred handlar hållbarhet om att skapa långsiktiga och sunda relationer. För att göra det behöver vi samarbeta, ta tillvara viktiga forskningsresultat och integrera dessa i våra verktyg och produkter.

– Det är bara så vi kan skapa den bästa upplevelsen för våra kunder, inspirera andra, styra utvecklingen i rätt riktning och skapa en mer hållbar spelbransch, avslutar Henrik Tjärnström.

Läs också: Kindred finansierar spelansvarsapp

Gå till Start