Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Kindred ISO 27001-certifierad för informationssäkerhet

Kindred Group erhåller ISO 27001-certifiering för sin hantering av informationssäkerhet av eCOGRA, ett oberoende tillsynsorgan för onlinespelindustrin. Genom att möta de omfattande kriterierna som standarden innebär bevisar Kindred sitt engagemang för att skydda känslig information, viktiga tillgångar och konsekvent leverera god service till kunder och medarbetare, berättar spelbolaget.

Henrik Tjärnström, vd för Kindred Group berättar:

– Vi skiljer oss från andra operatörer i branschen genom att leverera en säker service till alla våra kunder över hela världen. I vår dagliga verksamhet hanterar vi väldigt känslig information och ville att en oberoende organisation skulle säkerställa att våra rutiner är bäst i klassen.

– Genom att uppnå en ISO 27001-certifieringvisar vi vårt engagemang för att skydda och säkra våra kunders integritet och data, samt att vi har alla nödvändiga kontroller på plats för att försäkra att denna strikta standard är implementerad i hela verksamheten, säger Henrik Tjärnström.

[irp]

”ISO 27001-certifieringen är ett bevis för hur dedikerad Kindred Group är”

ISO 27001:2013 är ett processbaserat tillvägagångssätt, etablerad och uppdaterad av ISO, International Organisation for Standardisation.

Genom att implementera och följa processen för att efterleva denna standard kan organisationer identifiera, kontrollera och eliminera säkerhetsrisker och därmed i slutändan intyga att en säkerhetspraxis är antagen inom organisationen.

– ISO 27001-certifieringen är ett bevis för hur dedikerad Kindred Group är för att hålla våra kunders och medarbetares information säker och tillgänglig, samt upprätthåller deras integritet, avslutar Henrik Tjärnström.

ISO är världens största utvecklare för internationella standarder.

Läs mer: Kindred: Utvecklat moln ska öka kundupplevelsen

Gå till Start