Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Kindred finansierar spelansvarsapp framtagen av Gambling Therapy

Kindred Group har finansierat utvecklingen och översättningen av en kostnadsfri spelansvarsapp framtagen av Gambling Therapy för de nordiska länderna.

Samarbetet är enligt Kindred del av bolagets engagemang för att skapa en trygg och säker spelmiljö för sina kunder.

Nyheten härrör till det meddelande bolaget släppte för ganska precis elva månader sedan, då man berättade att man finansierade applikationen.

[irp]

Finns nu på fyra språk

Gambling Therapys kostnadsfria spelansvarsapp tillhandahåller lättillgänglig information och tydliga verktyg som ger spelare möjlighet att behålla kontrollen över sitt spelande. Nu finns en uppdaterad version av appen på danska, svenska, norska och finska.

– Jag är oerhört tacksam att vi fått möjlighet att förbättra och vidareutveckla vår spelansvarsapp samt att den uppdaterade versionen nu är lanserad, säger Adele Duncan, vd för Gambling Therapy.

– Att få tillgång till nödvändiga råd och stöd innebär att vi nu kan nå betydligt fler personer som kan vara påverkade av deras spelande. Våra tjänster utanför Storbritannien finansieras av spelindustrin och utan deras stöd hade vi inte kunnat utöka appens räckvidd.

[irp]

Vill att spel ska vara underhållande

Kindred berättar att man arbetar för erbjuda en trygg och säker tjänst där kunderna kan spela på ett ansvarsfullt sätt.

– Vi är väldigt glada att äntligen se Gambling Therapys spelansvarsapp på de lokala nordiska språken. Att erbjuda en trygg och säker spelmiljö för våra kunder är en nyckelfråga för oss. Vi kommer att fortsätta främja projekt som bidrar till att minska spelets skadliga effekter, säger Maris Bonello, Head of Integrity and Player Sustainability Research på Kindred.

Om underhållningen ”försvinner” uppmuntrar bolaget till att man tar en paus genom att använda olika spelansvarsverktyg. Bland annat då ladda ner Gambling Therapys kostnadsfria spelansvarsapp.

Gå till Start