Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svenska Spel: 78 st miljonvinster under det andra kvartalet

Fler miljonvinster till ett avsevärt mycket högre värde. Det är vad Svenska Spel delade ut till spelare runt om i landet under det andra kvartalet 2018, jämfört med samma period i fjol.

Totalt delade spelbolaget ut 475 551 506 kronor, fördelade på 78 st miljonvinster. Siffrorna är en ökning med 20 procent i antal vinster och nästan 144 procent i total vinstsumma.

Drömvinsten, som i början av maj tillföll en kvinna i Partille, bidrog stort till ökningen.

– Det var ett händelserikt kvartal och det känns fantastiskt roligt att vi nu kan presentera miljonvinstrapporten för det andra kvartalet 2018. Det är alltigenom positiv läsning där vi kan konstatera att våra miljonvinnare har vunnit mycket mer än under samma period i fjol, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel.

[irp]

Drömvinsten på drygt 200 miljoner bidrog

Den enskilt största orsaken till den enorma ökningen i totalt vinstvärde var Drömvinsten som i början av maj föll ut för första gången sedan hösten 2016. Jättevinsten, värd drygt 208 miljoner kronor och den tredje största vinsten någonsin i Sverige, tillföll en kvinna i Partille.

– Det var ju så klart en mycket speciell händelse, men faktum är att vi även med Drömvinsten borträknad ökade med omkring 73 miljoner kronor i utdelat miljonvinstbelopp, säger Jonsson.

Annat som stack ut under kvartalet var hela fem tiomiljonerkronorsvinster på Joker samt några av de största svenska Eurojackpotvinsterna någonsin.

[irp]

Skåne mest vinstrikt

Medelåldern för miljonvinnarna låg på 59,2 år, men tittar man extra på de olika produktkategorierna ser det annorlunda ut.

– Vi kan konstatera att det återigen var sportspelarna som var klart yngst med 49,7 år i snitt. Nummerspels- och lottvinnarnas medelålder låg strax över 60 år, säger Pierre Jonsson.

Svenska Spels miljonvinnare är utspridda över hela landet. Under andra kvartalet fick 17 av 21 län nya miljonvinnare och sett över hela året har det landat miljonvinster i 19 län.

Det mest vinstrika länet var Skåne med hela 21 miljonvinster.

– Det var ett otroligt kvartal i Skåne. 21 miljonvinster betyder ungefär 1,6 stycken per vecka. Där kan man snacka om både tur och skicklighet då vinsterna kom på både spel som bygger på ren tur, till exempel Lotto och Eurojackpot, och på spel där kunskap kan ha viss betydelse, till exempel Stryktipset och Europatipset, säger Pierre Jonsson.

Sett till vinstsumma var dock Västra Götaland klart starkast, detta tack vare Drömvinsten. Totalt delades där 237 808 971 kronor ut fördelade på 11 miljonvinster.

[irp]

Anders, Marie och Marianne vanligaste namnen

Sex dagar i veckan skrapas det Triss i TV4. Under andra kvartalet var det 78 personer som tillsammans vann 39 450 000 kronor i direktsändningen av.

Fördelningen mellan män och kvinnor var jämn men med viss övervikt till kvinnornas fördel, 52,5 procent mot 47,5 procent. Medelåldern för de som skrapade Triss i tv var något lägre än för miljonvinnarna på lotter, 55,8 år.

– En annan lite rolig detalj är att Anders var det vanligaste namnet bland Trisskraparna. Av de 37 män som skrapade Triss i tv hette fyra stycken Anders. Bland kvinnorna var Marie och Marianne de vanligaste namnen med tre vinnare var, berättar Pierre Jonsson.

Hela rapporten finns att läsa här: Miljonvinstrapporten (pdf)

Senare i år tillträder Svenska Spels nya vd, Patrik Hofbauer.

Gå till Start