Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Så var vinnarsamtalet med familjen som tog hem Drömvinsten

Efter ett par ovissa och nervösa dagar utan att få tag i mannen som lämnat in årets hetaste Lottorad med Joker, fick vinnarambassadör Pierre Jonsson under måndagen tag i Drömvinnaren från Farsta.

– Tjoho! Dra åt… det är ju helt sjukt! Oj oj oj, vad galet! Det är ju inte möjligt att vinna så här mycket pengar, helt sjukt som sagt.

Efter lördagens Lottodragning stod det klart att landets genom tiderna tredje största vinst gått ut på Lotto med Joker. Men sen började jakten på vinnaren. Två dagar hann gå utan kontakt innan Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson fick tag på Drömvinnaren. Efter diverse påringningar utan svar under helgen, blev Pierre Jonsson själv uppringd under måndagen.

– Hej, jag såg ditt nummer bland missade samtal. Vad ville du då? Det stod därmed klart att mannen som hela spel-Sverige jagat sedan i lördags, inte hade en aning om vad han ställt till med. Efter sedvanlig säkerhetskontroll, kunde Pierre Jonsson försiktigt berätta om vinstbeskedet.

– Jag skulle vilja gratulera till sju rätt på Lotto, och två rätt på Joker, inledde Pierre Jonsson

– Va kul, tack! Hade jag verkligen sju rätt på Lotto? Då har jag väl vunnit mycket pengar?, sa den nyblivne mångmiljonären helt ovetandes.

– Ja, alla rätt på Lotto gav ungefär 1,2 miljoner kronor i vinst.

– Det var som fasen, då blev jag Lottomiljonär till slut, va härligt, ha ha…

– Ja, det är jättekul, men du hade ju två rätt på Joker också, kontrade Pierre Jonsson.

– Ja, det sa du ja. Vad ger det då, några tior till? – Nja, det blir lite mer än så… Du har tagit hem Drömvinsten!

– Va, vad säger du? Nu måste jag sätta mig ner. Frugan och ena sonen står här och lyssnar, hur mycket har vi vunnit?

Klick! Samtalet bryts men efter 30 sekunder ringer det i Pierre Jonssons lur igen.

– Hallå? Det är sonen här. Farsgubben tryckte bort samtalet, han är lite skärrad här. Jag sätter på högtalaren så du kan fortsätta.

Även Pierre Jonsson hann bli lite nervös…

– Jag skulle precis be att få gratulera er till Sveriges genom tiderna tredje högsta spelvinst genom tiderna. Ni har vunnit 187 776 430 kronor!

Efter det beskedet visste jublet inga gränser! Efter några minuters tumult, samlade familjen ihop sig och berättade om hur de satt ihop sin vinnande rad.

– Frugan och jag har vunnit ihop på våra rader som vi lämnat in i 25 år. Alla nummer bygger på familjens alla födelsedagar, vilket så klart gör det hela ännu roligare. Och så har vi både barn och barnbarn på besök just nu, så nu blir det till att fira här hemma.

Trots det chockartade beskedet, kom planerna på vad de skulle göra med pengarna, snabbt i tanken: – Vi har drömt om att köpa ett hus nere i södra Europa, nu kan vi slå till och köpa ett hus där. Och självklart kommer både barn och barnbarn att få del av vinsten. Det känns så galet underbart det här, vi är såå glada. Nu kan vi verkligen titulera oss ”glada pensionärer”, säger de och skrattar gott.

– Nä, nu måste vi försöka samla ihop oss. Du kan väl ringa imorgon igen, vi måste sova på det här. Om det nu går, ha ha….

Det nyblivna Drömvinnarparet i Farsta, södra Stockholm, önskar vara anonyma.

Rätt rad Lotto 1 – lördag 16/8-14: 2-3-8-13-19-23-28

Rätt Jokerrad – lördag 16/8-14: 4851497 (varav Drömvinnaren prickade in de två första numren)

Media hos Svenska Spel.

Gå till Start