Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Hade svårt att tro på Drömvinsten: ”Jag har väl inte vunnit?”

Den 3 oktober vann en man i 40-årsåldern Drömvinsten på drygt 99 miljoner kronor. Storvinsten var den tredje raka Drömvinsten i Stockholms län och efter flera dagars intensivt sökande kunde mannen gratuleras till vinsten på 99 136 363 kronor. Det var en chockad man som hade svårt att tro på Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.

Vinnaren är hemmahörande vid Roslags-Kulla i Stockholms län och hade lämnat in sitt spel hos Direkten Kajutan i Åkersberga. Han spelade paketspelet Lotto 100, innehållande 15 enkelrader på Lotto samt en Jokerrad, som alla var helt slumpvis utvalda av spelterminalen.

– Nu blir jag lite osäker på varför du ringer. Jag har väl inte vunnit? frågade mannen, som hade svårt att förstå vad samtalet skulle landa i.

– Vänta nu, har jag sju rätt på Lotto och vunnit en miljon? Det är ju jättekul! utbrast han.

Vinnarambassadör Pierre Jonsson förklarade situationen kring mannens spel och vad de två rätta Jokernumren innebar för vinstens omfattning:

– Två rätt på Joker också, men då… Nej nu vet jag inte riktigt. Stämmer det här? Är det verkligen du från Svenska Spel som ringer? Just nu känns det viktigast att få veta om du verkligen är den du säger att du är.

”Jag som inte ens valde Lottonummer själv…”

Pierre Jonsson försäkrade mannen om att det verkligen var vinnarambassadören som ringde och då blev det både darriga knän och tunghäfta på andra sidan luren:

– Oj fy fasen, tack! Drömvinsten på 99 miljoner, nu blir jag alldeles knäsvag. Jag måste faktiskt erkänna att jag inte vet riktigt vad jag ska säga eller göra nu.

Mannen lämnade in sina rader på Lotto, samma lördag som dragningen, när han skulle in och handla i Åkersberga centrum och kunde inte då föreställa sig att Drömvinsten skulle slå in. Hela familjen är delaktiga i Lottospelandet även om de överlät valet av raderna till spelterminalen:

– Jag som inte ens valde Lottonummer själv… Nu måste jag få samla ihop mig och tala med min fru om det här. Jag vet ingenting just nu, känns det som. Tack ännu en gång, sa en glad och tacksam Drömvinnare.

Vinnaren kommer i samband med att vinsten betalas ut få hjälp med behövliga juridiska dokument och bankrådgivning. Drömvinnarpappan och hans familj önskar vara anonyma. Mer om nyheten här.

Gå till Start