Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Rickard Olsson blir programledare för Bingolotto

TV-profilen Rickard Olsson blir ny programledare för Bingolotto från och med i höst. Bingolotto är en del av Folkspels produktportfölj och hela spelbolagets överskott går till svenskt föreningsliv.

Rickard Olsson ledde Bingolotto mellan åren 2005 och 2008. Han kommer senast från SVT:s Vem vet mest, men han har även varit programledare för Melodifestivalen och Nyhetsmorgon i TV4.

– Det känns både stort och hedrande att vara tillbaka och att dessutom få göra en insats för svenskt föreningsliv. Varje Bingolottosändning är ju faktiskt som en mindre stödgala för föreningslivet, säger Rickard Olsson till Folkspel.

Under december månad lämnade Ingvar Oldsberg som programledare för Bingolotto.

[irp]

Inleder arbetet redan under våren

Rickard Olsson inleder arbetet hos Folkspel redan under våren, bland annat med planeringen av Bingolotto, men även med andra evenemang som Årets Eldsjälsgala i mars.

– Vi är jätteglada att Rickard har tackat ja till att leda programmet. Han är en av Sveriges absolut mest populära programledare. Dessutom har han ett stort hjärta och ett engagemang för föreningslivet, vilket är viktigt för Bingolotto, säger Folkspels vd Hans Sahlin.

Rickard Olsson igen:

– Charmen med Bingolotto är att vad som helst kan hända. Gäster kommer och går och man vet aldrig vem som ringer in. Jag hoppas att våra tittare ska känna spänningen i just detta och att den ena veckan inte blir den andra lik, avslutar han.

Under våren leds Bingolotto av Lotta Engberg och Agneta Sjödin.

Gå till Start