Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Ingvar Oldsberg får lämna Bingolotto – utredning visar på “allvarliga arbetsmiljöproblem”

Efter en utredning, genomförd av produktionsbolaget Warner Bros, har Folkspel och TV4 beslutat att byta programledare för tv-programmet. Utredningen visar på “allvarliga arbetsmiljöproblem”.

Programledaren Ingvar Oldsberg säger sig inte veta varför han får lämna programmet.

– Jag förstår ingenting, det är ju inga sexual harassments för då hade det ju framkommit eller stått med. Det står bara allvarliga arbetsmiljöproblem. Det måste de ju, tycker jag, specificera. Vad är det för något som har inträffat?, säger Ingvar Oldsberg till Aftonbladet.

[irp]

TV4: “Tråkigt, men vi står helt bakom beslutet”

Folkspel och TV4 tog beslutet.

– Tillsammans med TV4 har vi fattat beslutet att byta programledare efter att uppgifter om allvarliga arbetsmiljöproblem konstaterats. Av respekt för alla inblandade, och på grund av att detta i grunden är ett personalärende, kan jag inte gå in på närmare detaljer, säger Hans Sahlin, vd Folkspel, i ett pressmeddelande.

TV4 beskriver situationen som allvarlig.

– Det här är tråkigt, men vi står helt bakom beslutet. Situationen som beskrivs i produktionsbolagets utredning är allvarlig, men vi kan inte kommentera mer än så, säger Åsa Barsness, kommunikations- och HR-direktör, Bonnier Broadcasting och TV4, enligt Resumé.

Agneta Sjödin hoppar nu in som “vikarie” de kommande två söndagarna.

– Under uppesittarkvällen och nyårssändningen kommer vår tidigare programledare Lotta Engberg tillbaka till studion, skriver Folkspel på sin Facebooksida.

Gå till Start