Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

125 nya miljoner till föreningslivet från Folkspel

Två aftnar med Folkspel och BingoLotto gav 125 miljoner att fördela på landets föreningsliv.

– Minst. Det kan nog komma att bli ytterligare ett antal kronor då vi summerat helt klart, säger affärsområdeschef, Mikael Kjellström.

Dan-före-dan med uppesittarkväll och samt firande av årets sista dag gav såväl en välbehövlig julklapp som efterlängtad nyårspresent till landets klubbar och organisationer.

– Jämfört med 2019 ökar överskottet från 75 miljoner till 125 miljoner för de båda kvällarna. En siffra vi givetvis är oerhört stolta över att kunna presentera. Inte minst i pandemitider då vi vet att varenda krona är av betydelse, säger Mikael Kjellström på Folkspel i ett pressmeddelande.

6 miljoner lotter såldes

Totalt såldes det uppemot sex miljoner lotter till de båda sändningarna i TV4 och antalet tittare översteg tre miljoner.

– Det är bara att ödmjukt tacka för det enorma engagemang som visat sig i samband med våra två största kvällar. Vi bidrar dels med ett program och en gemenskap som utan tvekan uppskattas. Att dessutom kunna leverera ett överskott till Föreningslivet, som vida överträffar våra förväntningar, är helt fantastiskt, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel.

Sedan starten 1991 har försäljningen av Folkspels lotter genererat närmare 17 miljarder i överskott till landets föreningsliv.

Gå till Start