Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Spel- och sportsajten Bettingpro får ny ägare

Affiliateföretaget Catena Media fortsätter fokusera på sportspel. Den här gången förvärvar man spel- och sportsajten Bettingpro, med tillhörande domäner – och access till journalister.

Bettingpro publicerar sportnyheter och spelförslag inom flera olika områden. Affärsmodellen går ut på att leda besökarna till den bästa speloperatör – på framförallt de brittiska och australiensiska marknaderna.

– Genom närvaron i Australien adderar vi en geografisk marknad som vi kommer att använda som en bas för att öka våra marknadsandelar i Asien och Stillahavsområdet, säger Robert Andersson, vd för Catena Media.

Köpeskillingen uppgår till 13,9 miljoner brittiska pund. 11,9 miljoner kommer att betalas efter transaktionens slut och två miljoner ett halvår efter slutförandet.

[irp]

Bettingpro fokuserar på egenskapat innehåll

Något som skiljer Bettingpros arbete från liknande spelsajter är att man länge fokuserat på att bygga ett eget innehåll.

Den förvärvade verksamheten har ett team med knappt 30 st frilansjournalister. Efter förvärvet kommer Catena Media att använda dem i verksamheten, det vill säga för att skapa innehåll till flera av sina sajter.

– Förvärvet kommer innebära en banbrytande förändring inom vårt sportsegment, och vi kommer att vara väl positionerade för ett händelserikt 2018 som inkluderar både vinter-OS och VM i fotboll, berättar Robert Andersson.

Gå till Start