Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG lanserar Grand Slam 75

Den 5 mars är premiäromgången av Grand Slam 75, ATG:s nya spel där en ensam vinnare kammar hem 15 miljoner kronor.

Spelet har enligt spelbolaget utvecklats utifrån spelarnas önskemål med lopp som går snabbt att analysera och möjlighet att vinna både ofta och mycket.

Grand Slam 75 består av sju lopp, tre vinstpooler och tio startande hästar.

– Söndagar är en stor speldag generellt och vi vet att det finns en enorm potential även när det gäller spel på hästar, säger Mikael Hagberg, affärsutvecklingschef på ATG.

Han fortsätter:

– Efter lanseringen av V64 med Grand Slam märkte vi ett växande intresse för söndagar och nu tar vi ta nästa steg för att skapa en ännu bättre spelupplevelse. I utvecklingen av Grand Slam 75 har vi gjort omfattande tester och kundundersökningar för att vara säkra på att landa rätt. Spelarnas önskemål har varit absolut centrala när vi utformat produkten.

Grand Slam 75 ersätter V64 med Grand Slam och radpriset blir oförändrat (en krona).

[irp]

Kortare analystid ska locka fler

Spelet kommer att avgöras under maximalt två timmar och förändringen gentemot tidigare görs för att skapa en mer engagerande spelupplevelse med förhoppningen om att söndagar ska bli ATG:s tredje stora speldag, efter lördagar och onsdagar.

– Färre hästar gör att analysen går snabbare medan radpriset på en krona skapar en lagom utmaning. Jämfört med ett lägre radpris blir det färre streck för spelaren även om totalinsatsen är densamma. Så det gäller verkligen att tänka rätt, berättar Mikael Hagberg.

Han utvecklar:

– För att bli ensam med sju rätt gäller det dessutom att våga gå mot strömmen. Det är något vi hoppas ska tilltala den som är intresserad och har lite högre kännedom om spel och travsport. Självklart kommer det också finnas både Harry Boy och andelspel för dem som på ett enkelt sätt vill vara med och spela.

[irp]

Hoppas på väsentligt högre omsättning

Under 2017 körs Grand Slam 75 på svenska travbanor vid 21 tillfällen och på svenska galoppbanor vid två tillfällen.

– Vi har väsentligt högre mål för omsättningen än vårt nuvarande söndagserbjudande eftersom vi erbjuder något som vi hoppas ska vara mycket mer spännande och engagerande. Ett större intresse för våra spel innebär också mer pengar till trav- och galoppsporten, dit hela ATG:s överskott går. Sammanlagt ca 1,7 miljarder kronor varje år, avslutar Mikael Hagberg.

Premiären av Grand Slam 75 är den 5 mars på Östersundstravet.

Grand Slam 75 i korthet:

  • 15 miljoner till en ensam vinnare med sju rätt
  • Sju lopp och utdelning på fem till sju rätt
  • Avgörs snabbt (max två timmar)
  • Tio hästar per lopp
  • En krona per rad
  • Samma jackpotregler som för V75. Om utdelningen för fem rätt är lägre än 15 kronor går femrättspotten vidare till nästa veckas Grand Slam 75 och blir jackpot i sjurättspotten
Gå till Start