Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

XCaliber blir Cherrys affärsområde för spelinnovation

Cherry startar ett nytt och oberoende affärsområde inom B2B-spelteknologi. Namnet på affärsområdet är XCaliber, och det blir ett centrum för teknologisk spelinnovation och service.

Syftet med satsningen är bland annat att stärka Cherrys position som innovatör och nav för entreprenörer inom spelindustrin.

– XCaliber kommer att fortsätta stödja Cherrys mål att växa snabbare än marknaden, meddelar Fredrik Burvall, vd för Cherry AB.

Han utvecklar:

– Cherry har nu fem affärsområden med diversifierade intäktsströmmar vilket följer den strategi vi etablerade för två år sedan. Detta tydliggör också möjligheten för entreprenörer inom koncernen att utvecklas och växa tillsammans med Cherry.

Dario Arruda tar steget till XCaliber

Innovationsområdet kommer att ha sitt huvudkontor på Malta och ett utvecklingscentrum i Polen. Verksamheten kommer att ledas av Cherry iGamings CTO Dario Arruda, som nu byter roll till VD för XCaliber.

– Vi är väldigt entusiastiska inför lanseringen av XCaliber. Ett enormt arbete och omfattande investeringar har gjorts på denna teknologin och vi fortsätter att ständigt arbeta med nya tekniska innovationer, berättar Dario Arruda, som nu alltså blir vd för enheten.

Planen är att XCaliber ska arbeta i nära samarbete med Cherry iGamings existerande varumärken och kunder.

Ska stärka Cherry som marknadsledare inom teknik

Cherry iGaming tillhandahåller sin spelplattform, Omarsys och integreringsbara betalningslösning samt ta fram nya innovativa lösningar för spelindustrin.

– Efter att ha investerat kraftigt i vår teknologi över de senaste åren, ser vi nu lanseringen av XCaliber som separat affärsområde som nästa naturliga steg för Cherry, berättar Jonas Wåhlander, VD Cherry iGaming.

Han menar att att Cherry är marknadsledande med sin teknik.

– Vi vet att vår tekniska infrastruktur och våra inbyggda verktyg är marknadsledande och vi är nu stolta att kunna dela med oss av dessa till resten av spelindustrin. XCaliber kommer fortsätta att generera direkta och ökade värden till Cherry iGamings varumärken i kombination med nuvarande och framtida samarbetspartners, avslutar Jonas Wåhlander.

Gå till Start